Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Primul concurs profesionist de Go din Europa.

După doar două ediții ale Turneului de Calificare pentru Profesioniști de Go European, iată că se lansează și primul Campionat European Profesionist de Go.

Campionatul va avea loc la același hotel unde se va desfășura Congresul European de Go de anul viitor din Rusia, Saint Petersburg, Hotelul Azimut, dar este în februarie, 13 și 14. Pot participa toți profesioniștii posesori a unui pașaport valid în oricare din țările membre EGF, indiferent de organizația care le-a acordat statutul de profesionist. Sînt eligibili deci cei patru profesioniști europeni plus restul care au devenit pro în China, Coreea, Japonia sau Taiwan, printre care și Cătălin.  Conform sensei*s aceștia sînt

Dar lista asta este incompletă, pentru că în mod normal ar fi trebuit să fie prezenți și profeșioniștii europeni, dar sew vede că nimeni nu a avut inițiativa de a o actualiza, așa că probabil mai există și alți profesioniști europeni care au obținut titlul recent în Asia, sau asiatici stabiliți în Europa. Cu siguranță se poate înscrie și Antti Tormanen care a devenit profesionist recent în Japonia. El locuiește din 2011 în Japonia, dar cu siguranță mai are cetățenia finlandeză. Totuși el a declarat că nu are intenția de a juca în competiții majore în Europa. El anunțase asta săptămîna trecută, deci posibil nu știa de acest nou concurs, dar premiul fiind mic, și el cam sărac acu la început de carieră de pro, nu prea e motivașie să își încalce promisiunea de a nu juca în Europa.

Premiul cel mare va fi de 1000 de euro, dar vor fi premii pentru primii opt clasați, plus diplomele și cupele de rigoare pentru primii trei și alte premii menite să facă de neuitat acest eveniment unic.

De asemeni, concursul va folosi pentru selectarea celor doi europeni ce vor participa la Cupa Ing din 2016.

Nu rămîne decît să sperăm că va participa și Cătălin și va obține premiul cel mare.

 

Categories: Anunţuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii