Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

BW-Joseki

BW-Joseki este exact ceea ce sugerează numele. Un cuprinzător dicționar de josekiuri, de care mai mult ca sigur ați auzit, adaptat pentru dispozitive mobile cu ajutorul appletului BW- Go applet prezentat într-un articol recent. KJD, conform celor spuse pe situl propriu, este cel mai cuprinzător dicționar de josekiuri existent azi în lume. Pe pagina respectivă găsim toate detaliile necesare, printre care și nulele celor ce au compilat acest dicționar care este prezent sub formă sgf, un sgf dolofan, avînd în vedere că are 1,2 mega.

Cel ce a început munca la acest dicționar este Gary Odom, muncă continuată de Alecsander Dinerchtein, care a supervizat totul. Alți doi contributori sînt Andre Ay și
Stefan Verstraeten.

Dicționarul adaptat pentru BW-Go are o dimensiune de 1,8 mega, și după ce este descărcat și instalat poate fi accesat din meniu fără a mai fi necesară conexiunea la internet.

Nota oferită de utilizatori este una foarte mare și anume 4,7 din 5 posibil. Deasemeni și toate comentariile sînt pozitive.

Nu sînt foarte multe de spus despre utilizarea dicționarului. Cele cîteva opțiuni fiind simple. Micul triunghi albatru folosește pentru ascunderera meniului, deci mărirea cîmpului pentru comentarii. Cîmpul mai poate fi mărit prin atingerea lui, lucru care ascunde bara de navigație. Celelalte butoane din meniu folosesc pentru rotirea poziției pe orizontală verticală sau diagonală, sau pentru schimbarea culorilor.

Văd și două capturi de ecran pe orizontală unde pare că e mai mult spațiu pentru comentarii, dar din cîte înteleg, rotirea pe orizontată este disponibilă doar în versiunea plătită.

KJD poate fi citit și cu alte programe, dar BW-Go este singura dedicată pentru Android. Mai există cîteva aplicații care pot deschide KJD aplicații multiplatformă, care posibil să fie disponibile și pentru Android. Eu nu le-am testat, Cgoban fiind singurul de care știu, dar care nu e gratis, iar pentru celelalte nu am văzuit versiunea pentru Android în PlayStore.. Cei ce au folosit aceste aplicații pentru KJD sînt bineveniți să facă o comparație scriind un comentariu la acest articol.

Categories: Android, Resurse, Soft Tags: , ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive