Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

10 reguli de aur ale Goului aplicate în strategia de afaceri

Întîmplător am dat peste această carte, poate ar fi mai bine zis cărțulie, pentru că are 38 de pagini. Și de fapt nici nu e carte ci o lucrare, studiu prezentat la unul din cursurile frecventate de autor la Nanyang Technological University.

Mathieu François-Barseghian, este un pasionat al Goului, și nu numai, mai multe despre el putînd afla pe situl personal.

Cine nu este mulțumit cu formatul prezentat în prima pagină, tip prezentare, poate accesa această pagină unde este în format text. Titlul lucrării spune totul, așa că nu mai este mare lucru de prezentat.  După o scurtă redare a istoriei Goului, se trece la analizarea cîtorva strategii/tehnici/proverbe. Este interesantă abordarea, care analizează mai întîi ideea în jocul propriuzis, urmată de o aplicare în domeniul afacerilor, și încheiată cu un exemplu real întîmplat cîndva în lume.

Textul se încheie cu bibliografia, din care, evident nu putea lipsi Arta Războiului a lui Sun Tzu. Doar cîteva surse sînt prezente online, și majoritatea sînt în franceză, dar cu siguranță sînt o bună sursă de studiu pentru cei interesați.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmează

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii