Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Campionatul European de Go pe Echipe. Runda a șaptea

Și această rundă a rămas sub semnul echilibrului, dar nu pentru Rusia care cu victoria din această rundă a făcut 11 puncte și a scăpat de orice griji. Dar următoarele trei echipe care stau pe locurile 2-4, au 9 puncte după această rundă, Ucraina Ungaria și România, sînt la egalitate cu 3 victorii 3 egaluri și cîte o înfrîngere. Strică un pic echilibrul Ucraina cu un punct în plus la victoriile la tablă. Oricum, și Ucraina e ca și calificată pentru că mai are de jucat cu Finlanda și cu Israelul.

Dar Ungaria și România nu stau chiar atît de confortabil, pentru că ambele au de jucat cu Cehia care așteaptă să ia locul uneia dintre ele. E drept Cehia are șansa de a urca pe locul patru doar cu două victorii în aceste ultime runde, dar și colaborare din partea Israelului pentru a lua un punct Ungariei, sau a Germaniei pentru a ne lua nouă un punct. O altă șansă ar fi să cîștige toate cele opt partide rămase, ceea ce ar fi o serie fantastică, dar și atunci e nevoie ca noi sau Ungaria să pierdem măcar o partidă la Germania, respectiv Israel.

Dar chiar dacă soarta Cehiei pare pecetluită, calificarea României încă nu e bătută în cuie, Chiar dacă Ungaria are mai multe șanse de a se împiedica de Israel, decît noi de Germania.

Pe de altă parte, deși victoria Franței contra Cehiei ne-a ajutat în lupta cu Cehia pentru locul patru, aduce acum Franța ca un candidat pentru calificare. Avînd de jucat cu Germania și Serbia a aduna încă patru puncte la cele șapte, nu este ceva de neconceput, și cu 11 puncte ne va egala, caz în care punctele la tablă vor decide. De Israel, nu ne temem, pentru că chiar dacă este în pluton cu Franța și Cehia cu șapte puncte, următoarea rundă va juca cu Ungaria, deci calificarea Israelului automat se face în defavoarea Ungariei. În plus, ultima rundă a Israelului este cu Ucraina.

Interesant sezon.

În continuare partidele acestei runde.

BCristian Pop (CPop) 7 dan WDiána Kõszegi (kodi) 1 dan pro  Negrul cedează

 

Download SGF

 

WGheorghe Cornel Burzo (Cornel) 6 dan BPal Balogh (pogacsa) 6 dan  Negrul cedează

 

Download SGF

 

BDragos Bajenaru (bok) 6 dan WCsaba Mero (merocsaba) 6 dan  Albul cedează

 

Download SGF

 

WDaniel Cioata (DC9) 4 dan BPeter Markó (mpepe) 4 dan  Albul cedează

 

Download SGF

 

Rezultate şi partide preluate de pe Pandanet

Categories: Concursuri, Partide Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Comentarii recente

Arhive

Categorii