Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Votează iar pentru AlphaGo

Runda finală pentru deciderea celei mai importante descoperiri a anului este lansată.

La runda precedentă am încercat să văd cam cum ar putea decurge finala, bănuind că cei ce au votat pentru chestii medicale ieșite din competiție, vor da votul pentru ceva din același domeniu, iar cei cu chestii inginerești, vor păstra deasemeni domeniul. Nu am reușit să prevăd nimic pentru că cele două domenii cumulau fiecare cam juma din puncte, plus că finala avînd 2 teme pe inginerie și 3 pe medical nu ajuta la previziune.

Și iată că finala a venit. http://www.sciencemag.org/news/2016/12/finalists-are-make-your-pick-breakthrough-year

Norocul Inteligenței Artificiale e că domeniul concurent are trei competitori, așa că voturile ce se puteau duce spre chestia cu embrionul sînt furate de doi competitori, nu doar de unul. Și diviziunea pe 50-50 chiar e reală. IA, se bate cu undele gravitaționale pentru jumate din voturi, iar embrionul la borcan cu decodorul ADN și cu purjarea celulelor uzate pentru cealaltă jumate. Și chit că e în fața lor, 18 procente, contra 16 și 16, este abia pe locul trei, deci fără șanse de victorie.

Din păcate deși IA ajunsese pe locul doi în calificări, acum tot pe locul doi a rămas, cu doar 23 de procente în timp ce undele gravitaționale stau comfortabil cu 27 de procente.  Se vede că în majoritate cei ce votează sînt teoreticieni, și deci mai impresionați de o descoperire fără aplicații practice evidente. Inteligența Artificială este deja folosită în cîteva domenii precum recunoașterea facială, traducere, automobile fără șofer, sau cum e cazul nostru pentru jocuri. Dar în cel puțin zece ani se vor vedea avansuri majore în multe domenii, primul fiind probabil medicina.

Acest vot este insignifiant. E doar o competiție lansată de o revistă, chit că e o revistă cu greutate. Dar totuși IA merită primul loc, așa că intrați și votați. Durează doar cîteva secunde.

http://www.sciencemag.org/news/2016/12/finalists-are-make-your-pick-breakthrough-year

Actualizare

Mda, se pare ca ăia cu embrionul au mașină de votat. De ieri pînă azi au urcat nouă procente. Și comunitatea noastră ajută la influențarea votului, promovînd ca și mine competiția, și cu siguranță mai sînt unii care votează de mai multe ori, pentru că merge dacă folosești alt browser, sau mai și schimbi IP. Dar să urci atîtea procente peste noapte, nu merge cu doar cîteva chestii individuale. Dar cine știe, poate ăștia au niște comunități imense, care tocmai au fost anunțate. Sau peste noapte au fost rase voturile duble, adică cele ce au fentat cookie, dar nu și IP.   Și cum ăștia care țin cu AI au mici noțiuni de IT, s-au priceput mai mulți decît restul votanților în a umbla cu șmechereaua…

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii