Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Filmul jocului de înconjurare în fine pe ecrane

După cinci ani, timp în care am dedicat acestui film vreo șase articole, în fine, filmul a văzut lumina ecranelor.

După ce a fost prezentat la cîteva festivaluri de film, recent a început o serie de proiecții în premieră în diferite orașe din state și din lume.

Filmul nu este disponibil încă pentru uz personal, dar poate fi cumpărat de cei ce doresc să îl proiecteze pentru public în cinematografe sau în alte acțiuni. Mai multe detalii pe situl oficial. Situl este excelent, și oferă toate informațiile necesare. Prețul solicitat pentru proiecții nu este public, dar pe lîngă varianta în care cumperi kitul de proiectare, există și o variantă în care cei de la Tugg se ocupă de tot, evident dacă se vînd destule bilete înainte de proiecție. Și în varianta asta este necesar destul efort pentru a pune pe picioare proiecția, dar costul nu este decît cel plătit de spectatori pentru bilete.

Filmul are și subtitrare în română, deci poate fi proiectat și la noi în țară dacă există organizatori dornici să promoveze Goul cu acest film, sau să condimenteze o altă acțiune, cum ar fi tabăra de la mare, cu această ecranizare.

Apropo de cost. La un moment dat, mi-am exprimat opinia în legătură cu încercarea de a monetiza filmul, deși acesta a fost finanțat cu bani din donații. Nu pare corect să faci bani pe investiția altora. Dar privind retrospectiv, donațiile și voluntariatul probabil sînt o parte minoră comparată cu munca lor întinsă pe parcursul a cinci ani.

Pentru cei ce ar dori să organizeze o proiecție și vor să știe mai multe despre subiectul filmului, pot face o scurtă prezentare. Acțiunea se învîrte în jurul organizării concursului de selecționare a primilor doi jucători de Go profesioniști acreditați în vest. Sînt prezentați principalii favoriți, și filozofia lor de viață, mai sînt prezentate fațete ale Goului american, dar și din cel asiatic. Concursul, precedat de preliminarii este prins foarte bine, și cunoscătorii cu siguranță vor fi captivați de acțiune. Filmul este condimentat și cu interviuri ale unor profesioniști celebri, inclusiv Go Seigen, dar și cu alte personaje din lumea Goului, precum cei ce confecționează echipament de Go.

Pentru noutăți pe lîngă abonare la newsletter, există Twitter și evident o pagină facebook.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii