Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

EGF Newsletter

Orice organizație care se respectă ar trebui să aibă un newsletter. Ideea e simplă, ca organizație ai niște membri și o activitate, care evident trebuie să fie cunoscută de membri, pentru că altfel… nu prea exiști. E ca și cum ai poarta încuiată dar în loc de sonerie sau interfon ai un anunț de genu, nu bateți degeaba, așteptați aici că mai ies din cînd în cînd să văd dacă e cineva.

Prezența unui sit unde mai apar ocazional informații, nu exclude existența unui buletin informativ. O poate suplini cu ajutorul unui flux RSS sau altui instrument similar, dar numai dacă toți cei interesați folosesc acel instrument.

Pe vremuri chiar m-am străduit în direcția asta pentru federația noastră, mai sînt și urme. Dar nu a prea prins. În prezent, avînd în vedere răspîndirea FB, practic o pagină de facebook poate înlocui newsletterul, chiar dacă, după cum spuneam, nu e necesar să îl excludă.

Și uite că acum, cu toată puterea feisbucului, Federația Europeană de Go a reușit să se maturizeze la acest capitol și a lansat de curînd un newsletter.

Cei ce doresc să se aboneze o pot face pe pagina EGF. Primul număr a și fost trimis pentru că recent încheiatul congres a fost o sursă bogată de știri. Următorul va fi trimis pe 7 august. Cei ce vor să contribuie la newsletter o pot face trimițînd materialul pînă pe data de 5 august.

Se pare că există și o arhivă, Archive of past issues, dar din cîte văd, momentan este a arhivă a unei încercări de newsletter de anul trecut, care se vrea doar format text, excluzînd imaginile și legăturile. Primul newsletter real nu apare acolo încă. Oricum ideea de a pune doar textul e puțin cam anacronică. În ziua de azi este spațiu pentru a arhiva integral.

Dacă am citit bine, doi dintre cei ce se vor ocupa de newsletter sînt Cornel Burzo și Antonius Claasen pe care îi știm activi în grupurile de Go de pe FB.

Și pentru că un newsletter are două capete, editorul și cititorul, și unul nu poate exista fără celălalt, nu uitați să vă abonați.

Categories: Anunţuri, Newsletter Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive