Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Elian în top. 4 dan

Urcușul pe scara valorică nu e ușor pentru nimeni, fiind nevoie de ani de joc în competiții pentru a trece măcar la nivel de kyu cu o singură cifră. Dar pînă pe la 4 kyu poate ajunge oricine își dă un pic de interes, sau care ca și mine, joacă constant chiar dacă nu studiază deloc.

Dar la nivel de dan nu ajunge chiar oricine. Pe lîngă talent mai e nevoie și de studiu susținut. Din sutele de jucători crescuți de asociație doar vreo zece au ajuns să merite rangul de danist. Printre ei și Elian care a avut nevoie doar de doi ani pentru această performanță. După alți doi ani în care și-a consolidat poziția, iată că în următorii doi a intrat pe zicala anul și danul. Acum doi ani îi lăudam într-un articol trecerea la 2 dan, după rezultatele spectaculoase de la congres cînd aproape avea punctajul pentru 3 dan.

Anul trecut n-am mai fost atent, așa că n-am fost pe fază cînd a trecut și oficial la 3 dan. Este un rang solid, și dacă nu greșesc în zonă mai există doar trei jucători la același nivel, plus Jim, care e undeva lipit de tavan cu al său 5 dan.

Anul acesta după Openul de la Pardubice, Cehia, Elian a făcut punctele pentru 4 dan, iar la congres a confirmat și consolidat acest incredibil rang. Necunoscătorii sigur vor bombăni, iaca na, ce mi-e 3 ce mi-e 4. Dar cine se uită pe clasament și vede că mai sus printre cei activi mai sînt doar patru de 5 dan și cei patru titani de 6 și 7 dan realizează că performanța este fantastică. La acest nivel ajungi la tablă cu cei din top 10 la nivel european, așa cum s-a întîmplat la Pardubice, cînd Elian a jucat cu proaspătul profesionist european Andrii Kravetz.

Weekendul trecut Elian a confirmat iar rangul la Cupa Walter Schmidt, obținînd locul doi, învins doar de ocupantul primului loc Nikola Mitic 6 dan.

Nu ne rămîne decît să așteptăm să îl vedem pe trepta următoare.

Succes Elian.

Categories: Jucatori Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive