Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Alpha Go 2017

Greg Kohs este un cineast nu tocmai cunoscut, dar cu destulă activitate la activ, și care fiind prieten cu un personaj de la Google, a ajuns să filmeze meciul de anul trecut dintre AlphaGo și Lee Sedol. Filmarea a fost comandată doar pentru scopul arhivării, un documentar pentru posteritate. Dar iată că la nici doi ani de la eveniment, documentarul a văzut lumina ecranelor, adunînd trei trofee și două nominalizări. Cel puțin așa apare pe IMDB, pentru că pe situl dedicat filmului, vedem un set mai consistent de lauri.

Zilele trecute filmul a devenit disponibil și publicului, putînd fi descărcat  pe Amazon. Prețul este asemănător cu al altor filme disponibile pe Amazon adică 4 sau 5 dolari  în funcție de rezoluție pentru vizionare, sau 8 respectiv 10 pentru cumpărare.  (o ciudățenie apare dacă ești conectat pe situl britanic, unde prețul este același, dar în lire, deci în clipa asta plătești cu un sfert mai mult pentru aceeași marfă. ) Dacă este pentru prima dată cînd cumperi un film de pe Amazon trebuie să te documentezi despre modalitatea de vizionare pentru că deși există mai multe opțiuni, nu văd ceva de genul vizionare în browser sau vreun program de redare filme pe calculator, ci doar diverse televizoare, console de joc sau alte dispozitive. În plus, dacă alegi închiriere, deși ai 30 zile la dispoziție (48 de ore după ce l-ai pornit) te poți trezi că nu ai la ce vedea și pierzi banii.

Mai există și opțiunea de a cumpăra filmul în Google PlayStore, dar care nu este încă disponibil în România. Sînt curios dacă este același preț.

Nota IMDB vizibilă la Amazon este 8.8, dar la IMDB este doar 8,7, dar este fără îndoială impresionantă. De asemeni  există și vreo zece recenzii critice care îndrumă la ideea că filmul își face banii. Cei interesați de subiect cu siguranță au urmărit la vremea respectivă evenimentul, deci cam știu la ce se pot aștepta, dar avînd în vedere că în film apar și o mulțime de secvențe din culise, sau care nu au fost publice,

vizionarea nu va fi un timp pierdut. Aștept comentarii de la cei ce au reușit să îl vadă.

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Comentarii recente

Arhive

Categorii