Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Campionatul European Profesionist de Go

Zilele trecute am aruncat  o privire pe anunțul taberei de iarnă, dar nu prea atent, din moment ce nu voi participa. Dar chiar privind în viteză mi-a sărit în ochi ceva de turneul pro, și mi-am zis, he he, tabăra capătă greutate, cineva va ieși profesionist la Vatra Dornei.

Văd mai jos și lista cu cei înscriși, văd acolo pe Cristian Pop și alte nume grele din Goul European și îl căutam și pe Cornel, pentru că cam e vremea să devină și el pro, și nu îl găsesc, dar îl văd pe Cătălin, și îmi zic, buun , anul ăsta se bagă și Cătălin, cu trei români în luptă unu sigur iese primul. Da stai așa, Cătălin e deja pro, cum poate participa? Deschid ochii mai bine și văd că de fapt toți ceilalți proaspeți profesioniști sînt prezenți în listă.

Și brusc mă luminează Tunguska. Ăsta e un turneu dedicat profesioniștilor europeni, nu încă una din sesiunile anuale de calificare. Buun bun, o inițiativă excelentă îmi zic. Ce bine că s-au gîndit românii primii la așa ceva. Chiar era de așteptat, că s-au adunat vreo cinci profesioniști europeni. Bună ocazie pentru promovarea Goului românesc, și chiar a Goului în România în general.

Dar fiind pe modul autocorect, din moment ce observasem că văzusem deja cruciș trei chestii, îmi zic. Dar oare nu o mai fi fost vreun turneu asemănător pînă acum? Dau o căutare și mă lămuresc. Da, prima ediție a fost în Rusia acum doi ani, chiar în hotelul în care urma să aibă loc congresul european, și a existat și a doua ediție, anul acesta, tot în Rusia. Există ceva articole despre ele. Oricum ele sînt menționate pe situl federației europene în pagina cu rezultate.  Evident apar și clasamentele pe EGD. Dar deși există peste 700 de partide publicate pe EGD, la aceste două competiții nu este nici una.  Pentru competițiile de acest nivel publicarea partidelor ar fi un musai. Pentru prima ediție partidele pot fi găsite totuși pe senseis, iar pentru a doua ediție pe situl EGF.

Încă o dată se dovedește cît de utilă este publicitatea. Cred că cele două ediții nu au avut parte de publicitate pentru că dacă aș fi văzut o cît de mică mențiune, cu siguranță mi-ar fi fost trezit interesul.

Ediția de anul acesta, ca și tabăra de altfel,  văd că are prezență online, de la situl oficial la pagina de facebook. Dar cu siguranță nu strică să fie prezent în orice alt loc posibil.

O veste bună este că EuroGoTV apare la parteneri media, deci presupun că partidele vor putea fi văzute pe viu.

Categories: Concursuri, Pro Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive