Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

A studia Wei Chi în Taiwan

Nu, de data asta nu este vorba de încă vreun jucător amator ajuns în vîrf în vest care a plecat în est ca să devină profesionist. Este vorba de un absolut începător, care dorind să cunoască mai bine patria adoptivă a decis să învețe Go.

Este vorba de Darren Haughn, un vestic rătăcit prin Asia. Darren, un suflet neliniștit, neadaptat sau nemulțumit cu colțul de lume în care a fost plantat de soartă, a bîntuit prin lume pînă a eșuat pe meleaguri asiatice, mai precis în Taiwan unde a ajuns să predea limba Engleză acum vreo două decenii.

Acum jumătate de an a decid să împărtășească lumii experiența sa de expatriat. Forma de comunicare aleasă este cea de blog.  Numele ales este The Salty Egg.

Numele ales pare ciudat, dar explicat are chiar sens. Un ou este alb pe dinafară și galben pe dinăuntru. Așa și eroul nostru, e un alb care se vrea asiatic, și evident scrisul său se vrea unul condimentat.

Studying Wei Chi in Taiwan

Ideea era nu atît de a învăța Go, cît a aprofunda mai mult cultura locală și a face prieteni.

La capitolul prieteni a eșuat din plin mai ales fiind ditai elefant vestic într-o clasă de chinezi de vîrstă preșcolară. Da, era clasa potrivită, clasa pentru nivelul lui de joc.

În fine, povestea nu este spectaculoasă, dar este un mic crîmpei dintr-un peisaj exotic. Probabil tot blogul merită citit. Nu sînt decît vreo două duzini de povești scurte.

Categories: Povesti Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive