Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Calendar științific

Deși aparent nu are legătură cu Goul, acest calendar cred că merită prezentat.

Calendarul Științific este un proiect aflat la a șasea ediție și este realizat de voluntari din cadrul ASURAsociația Secular-Umanistă din România.

După cum se vede, calendarul are formatul calendarului creștin ortodox, format excelent pentru a avea la îndemînă informații despre multele sărbători religioase. Acest format nu prea se lipește pentru alte destinații, motiv pentru care nici nu este ceva ce vedem frecvent în materie de calendare. Dar prezent pe holurile școlilor poate fi util pentru a trezi interesul copiilor în diverse domenii, știința de exemplu.

A mai existat ideea de a produce calendare cu tematică de Go, dar nu în acest format.

https://c1.staticflickr.com/5/4767/27912972059_b1ec274912_o.jpg

Acum, nu văd cum ar putea fi adaptată ideea pentru a promova Goul, nu știința, dar cu siguranță este o idee ce merită aprofundată.

Oricum, chiar dacă nu se găsește conexiunea cu acest tip de calendar, cert e că pot folosi ocazia pentru a reînvia altă idee, mai veche, cea a calendarului cu 365 de file. Am memorii plăcute despre un astfel de calendar, tip almanah, care pe spatele fiecărei file avea tipărit un articol interesant. Adaptarea pentru Go poate avea diverse forme.  Fiecare zi poate conține o problemă, sau o partidă interesantă, ori chiar o mică lecție.

Formatul acestui calendar văd că este încă folosit, primul model căzut sub ochi fiind unul cu rețete culinare, alături de care mai există un calendar al norocului, unul despre natură și sănătate și evident unul pe teme religioase.

Momentul pentru 2018 a trecut, dar dacă se vrea ceva pentru anul viitor, nu e prea devreme pentru a pune ideea în practică. Nu e ceva ce se poate face în mod expeditiv.

Categories: Promovare Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii