Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Filmul jocului de înconjurare disponibil pentru public

După șase ani de așteptare The Surrounding Game Movie este disponibil.

Filmul poate fi cumpărat în format DVD 19 USD, Blu-ray, 25, sau descărcat online caz în care prețul este de 12 USD pentru varianta completă. Cine vrea doar filmul îl poate obține pentru 10 USD, sau cine vrea doar scenele suplimentare le poate avea pentru 5 USD. Există și opțiunea de închiriere, pentru care prețul este la jumătate, dar timpul alocat este de 3 zile timp în care îl poți viziona de cîte ori vrei.

Văzînd situl dedicat pentru distribuire online și magazinul lor am înțeles că este o opțiune mai bună decît distribuirea prin Amazon sau Netflix, pentru că există o personalizare și ceva opțiuni suplimentare. Una din aceste opțiuni este că pentru pachetul principal, cel de 12 dolari există opțiunea de a plăti cît vrei. O opțiune interesantă, dar care nu prea le face cinste. Îi tot laud de șase ani, dar cînd văd cîte o chestie din asta, nu mă pot abține.

Ideea cu plata la discreție nu este nouă, și o și apreciez. Chestia este că astfel poți obține venituri și de la cei ce consideră că prețul este prea mare. Adică eu mă uit, și văd 5 dolari prețul minim, dar zic, eh, aș da doi nu mai mult. Dacă are opțiunea asta, ia doi dolari de la mine, bani pe care nu i-ar fi luat. Acu dacă eu văd sau nu văd filmul este absolut irelevant. Contează doar ceea ce se încasează. Ceva asemănător am văzut la Age of Stupid la care prețul este de 4 lire, dar poți alege 2,5 dacă ești sărac într-o țară bogată sau bogat într-o țară săracă, sau o liră pentru săraci săraci. Dar aici prețul este între 12 și 212 USD. Adică practic nu plătești cît vrei, ci dacă vrei, mai dai niște pomană pe lîngă prețul stabilit pentru marfă. Altă chestie amuzantă, formularul a detectat locația, și pentru că noi sîntem români, se adaugă automat TVA. Chiar și pentru prețul suplimentar. Adică dacă eu sînt impresionat și lovit de generozitate, și vreau să le fac cadou 100 de dolari, 19 se duc la statul romîn. Dar nu e doar pentru România ci și pentru multe alte țări. Cu ocazia asta am văzut că Ungaria are TVA cu 5 procente mai mare… Oricum, se poate selecta ce țară vrei, dar nu știu ce se întîmplă ulterior. Aha, și plata se face cu cardul. Hmm, lipsesc alte opțiuni precum Paypal… dezavantaj față de Amazon. ( Între timp am aflat că pentru dvd/ marfă au introdus și opțiunea de plată cu PayPal, plus altele, dar varianta online încă nu o are. oricum, de la 15 martie se va distribui și pe  iTunes, Google Play, și Amazon, ultimele două avînd Paypal. Sper că va fi și traducerea. Între timp am mai completat ultimele dialoguri adăugate așa că, după cum au promis ar trebui să apară.)

 

Un alt detaliu merită lăudat. Magazinul mai conține și alte articole, un poster 15 USD

un tricou, 20 USD

și un joc de Go de 9X9 35 USD, plus variante de combinații ale acestor articole.

O mențiune ar fi prețul setului, care face o defavoare ideii de promovare. Pentru a atrage un nou jucător un set de 9X9 la preț de set de 19X19 nu se prea face. Ulterior am văzut că setul are o calitate superioară. Ok, dacă prețul reflectă calitatea produsului și nu lăcomia, nu e atît de grav, dar tot cred că începătorul ar trebui să aibă opțiunea unui set la preț de propagandă. În fond promovarea este cuvîntul cheie la această inițiativă.

În fine, ultimul punct negativ. Deși mi s-a spus că Româna alături de Italiană Portugheză Ucraineană Turcă și Mongolă vor fi prezente la varianta descărcabilă,  văd menționate doar Italiana și Portugheza. O fi vreo scăpare, ele fiind prezente în flux, dar e impardonabil să nu apară și pe sit. Tocmai le-am scris. Chiar sînt curios dacă am muncit de pomană.

Tocmai am văzut că luna viitoare filmul va fi disponibil și pe iTunes, Amazon, și. Google Play. Probabil subtitrarea română și celelalte uitate vor fi disponibile atunci. Oricum, omiterea lor  din versiunea descărcabilă actuală este nemotivată.

Costel

3 Responses to “Filmul jocului de înconjurare disponibil pentru public”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii