Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cristian Pop la WAGC 2018

Cu puțin timp înainte de începerea campionatului citeam pe pagina de FB a FRGo, cum într-o fal n ică discuție telefonică, secretarul federației l-a lăsat pe Cristian cu ochii în soare cînd a fost vorba de finalizarea documentelor pentru deplasarea la campionat. Este ea Japonia țara soarelui răsare, dar hîtra expresie populară nu este echivalentă cu participarea efectivă. Ar fi fost un eveniment fără precedent ca România să lipsească, mai ales că în urmă cu nu mulți ani, același Cristian Pop obținea un strălucit loc trei.

După începerea campionatului, am observat cu bucurie că România nu va absenta totuși, nici anul acesta. Azi am și aflat prin intermediul lui Sebastian Ilie, printr-un mesaj publicat în pagina de FB a FRGo, că meritul îi revine lui Cătălin Țăranu, care l-a transferat pe Cristian la clubul său pentru a putea primi finanțare pentru deplasare. Iată așadar că îl putem vedea pe redutabilul Popic, în transmisiile directe din sala de joc. Sala e destul de mare și nu am reușit să îl identific, dar după o secvență de prim planuri cu camera mobilă l-am localizat la masa a patra pe al doilea rînd.

În ceea ce privește poziția în clasament, momentan este bună, locul zece din 61 de participanți după șase runde. Mai sînt două runde .

Există și o partidă din cele șase jucate. Nu știu cum s-a decis înregistrarea partidelor, dar fiind zece partide înregistrate în fiecare rundă, din 30 de partide jucate, statistic ar fi trebuit să fie una la fiecare trei runde, deci logic ar fi trebuit să mai fie una. Probabil e aleatoriu, și nu a avut șansa celei de a doua partide.

[glift sgf=”22final a obținut un loc previzibil, 7, loc de pe care a și pornit.

Da, asta e situația cînd sînt 10 jucători foarte tari, alții 15 tari, și restul doar pluton.

 

 

Categories: Concursuri, Partide Tags: ,

Costel

One Response to “Cristian Pop la WAGC 2018”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii