Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

România (des)calificată (d)în finala Campionatului European pe Echipe.

(actualizare) Surpriză, aruncînd o privire pe finala pe echipe constat că România nu mai este calificată. Avea 11 puncte, cu unul mai mult decît Polonia. Acum are doar 10, ca și Polonia care are mai multe puncte la tablă. Se vede că au fost redate punctele lui Carlo Metta și au stricat punctajul nostru. Rezultatul la apelul italian fusese în favoarea lor, dar modificarea în clasament a fost făcută cu mare întîrziere suficient cît să mă plictisesc să tot verific, lăsînd articolul eronat de mai jos mult prea mult timp fără corectură.

 

 

 

 

După cum era de așteptat Rusia a învins Polonia și a terminat calificările primul loc, asigurîndu-ne și nouă locul patru, pentru că Polonia a rămas cu zece puncte. De asemeni, nici Cehia nu a reușit să smulgă măcar un punct Ucrainei, și a rămas tot cu zece.

Surprinzător, Franța cedează un punct Italiei, deci cedează locul doi Ucrainei. Oricum, și locul trei e bun pentru calificare.

Evident, calificarea României nu a ținut numai de meciurile celorlalți, ci și de victoria asupra Serbiei. Un egal cu ei și am fi rămas acasă. Avînd în vedere că Popic a învins cu jumătate de punct, practic calificarea a fost obținută la mustață.

A fost o etapă ciudată, cu o Italie care retrogradează, dar care a reușit să obțină meciuri egale cu echipele de pe podium. Clasamentul este cumva bulversat de povestea cu anularea partidelor lui Carlo Metta, care se pare că a fost exonerat de acuzația că a trișat, dar deși s-a întîmplat asta, partidele sale nu au fost repuse în clasament. Deși avansul programelor de Go a fost ceva aclamat, se vede că există destui frustrați care găsesc bucurie în a fi drone pentru programele de Go. Ei se bucură că cîștigă un concurs sau o partidă punînd pe tablă mutări gîndite de un program, dar victoria respectivă e doar o iluzie.

În continuare partidele acestei runde.

BNikola Mitic (nidza92) 6 dan WCristian Pop (CPop) 7 dan W+0.5

 

Download SGF

 

WDusan Mitic (StrayCat) 6 dan BGheorghe Cornel Burzo (Cornel) 6 dan B+Resign

 

Download SGF

 

BMijodrag Stankovic (keks) 5 dan WDragos Bajenaru (bok) 6 dan B+Resign

 

Download SGF

 

WMihailo Jacimovic (Hami1) 3 dan BDaniel Cioata (DC9) 4 dan B+Resign

 

Download SGF

 

Rezultate şi partide preluate de pe Pandanet

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii