Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Dashingo

Dashingo este un simplu goban și atît. Mai precis un goban electronic, nu unul din lemn, deși ideea este tocmai de a avea un aspect cît mai realist.

De fapt se poate spune că este un set de Go, pentru că are și piese. Nu este un program de Go sau editor, pentru că nu are posibilitatea de a salva partide, sau de a face ceea ce se face de regulă cu un client specializat pentru Go. Tot ce poți face este să iei pietre din bol și să le pui pe goban, sau chiar alături de goban, ori în bolul adversarului. Adică în capacul adversarului, pentru că în bol este singurul loc unde piesa dispare. Este aproape ca un set real, doar că poți pune și piese una peste alta sfidînd legile fizicii.

Utilitatea este cînd nu ai joc de Go, dar vrei să joci o partidă cu cineva, sau chiar dacă vrei să joci de unul singur.

Autorul este Andrei Iatsuk. Situl său personal conține doar trimiteri către paginile sale de la Twitter, Linkedin, Tumblr, Github, și o chestie rusească. Dashingo este găzduit tot aici, dar nu este publicat și pe pagina de gardă.

Chestiuța este prezentă pe github, deci este open source, dacă înțeleg bine, deci poate fi folosită la liber. Nu am încercat să o instalez descărcînd acele fișiere dar a mers lejer copiind situl direct. Puteți vedea aici copia locală. Ba pentru că nu mi-a plăcut acel fundal sumbru am pus o copie și cu un parchet mai optimist. De amorul artei am mai pus asta, și asta.

Pe Github se specifică că este CSS, și cu siguranță cel ce a spus-o știe mai bine, nu ca mine care aș fi zis că e javascript.

Un singur minus am văzut pînă acum. În chromium liniile nu se suprapun cum trebuie și apar deformate.

Jucăria este interesantă, și parcă aș mai spune cîte ceva despre ea, dar nu mai am ce spune. Dacă voi aveți ceva de adăugat, comentariile sînt deschise.

Categories: Resurse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii