Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

O nouă întrecere între calculatoare

După cum ziceam într-un articol acum mai bine de juma de an, concursurile pentru programe de Go sînt o grămadă, adică unul, și mai apăruse unul, care era tot ăla pentru că se anulase.

Acum iată că chiar mai apare unul, și care este dedicat nu programelor de calculator, ci Inteligenței artificiale. Pe undeva, Inteligența Artificială tot programe de calculator înseamnă, dar practic e cu totul altceva, la un alt nivel.

Concursul se va desfășura mîine și poimîine, în competiție lansîndu-se 11 concurenți.

După cum vedem, majoritatea sînt nume cunoscute, dar apar și vreo doi nou veniți. Din nefericire nu se vede și AlphaGo pe listă. Practic multe dintre programe sînt aproape AlphaGo, pentru că au fost construite pe aceleași baze, dar fără acel hardware redutabil de la Google plus rețelele originale tăria de joc nu este la același nivel.

 Un anunț simplu ne pune în temă cu principalele detalii are evenimentului, și anume că vor fi trei etape. Una de preliminarii în care se califică primii opt, a doua în care se joacă fiecare cu fiecare cu ambele culori, etapă ce va fi online la începutul lunii viitoare. Ultima la sfîrșitul lunii viitoare în care vor juca doar patru calificați din etapa doi.

Există chiar și premii, nu foarte dolofane, pentru că primul va fi echivalentul a aproximatix 53 de mii de euro, din care se mai scad și taxele. Oricum ideea este că chiar și locul nouă va lua mai bine de o mie de euro, iar suma totală a premiilor fiind destul de aproape de juma de milion de euro, nimeni nu se poate plînge că premiile nu sînt consistente.

În fine, gazde vor fi Chinese Weiqi Association și Tencent Technology (Shenzhen) Co., Ltd

 iar sponsor va fi Beijing Fox Century Technology Co., Ltd.

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive