Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Elian Ioan Grigoriu

-Născut în : 

Prima întîlnire cu Go-ul : 2010

European Go Database

1 – În ce an ați avut primul contact cu go-ul și în ce împrejurări?
>Toamna anului 2010 ~ Codrin Vasiloancă intră în sala mea de clasă și începe să vorbească despre Go. Am fost singurul care s-a ridicat pentru a lua un fluturaș . Apoi, prima lecție cu alți elevi ai școlii 29, urmată de clasicele partide de inițiere pe tablă 9×9.

2 -Care erau condițiile de joc?
>Piese si table din Starterpack-ul lui Codrin, condiții bune pot spune acum după ce am văzut condițiile din școlile de Go din China^^ Prima mea tablă, pe care încă o am, a fost făcută dintr-un placaj de lemn de bunicul meu, iar piesele erau de plastic^­^

3 -Motivați-vă atracția pentru Go.
>Spiritul meu a fost inevitabil atras de ceea ce înseamnă Go, eu fiind foarte mic.. iar Go-ul fiind foarte mare. Ca atracția dintre două corpuri cerești, necesar este doar ca ele să se întâlnească. Sincer.. nu îmi mai aduc aminte ce gândeam atunci, acum atracția mea pentru Go are motive foarte diferite, dar este clar că îmi crea o plăcere de neînlocuit.

4 -Ce jucători ați întîlnit la primele contacte cu clubul de go?
>Codrin Vasiloancă , Toma Iulian, Sandu Teodor.

-După prima partidă, replicile noastre au fost:
Eu : Am câștigat !

El(un alt elev aflat la prima lecție) : (tăcut, probabil gândind că nu o să mai vină aici și a doua oară)

5 -Ce jucători v-au influențat evoluția ulterioară?
>Codrin Vasiloancă, Silvestru State, Denis și Darius Dobranis, Peng Tsun Te, Lukas Kramer, Su Yang, Cătălin Țăranu, Pop Cristian, Cornel Burzo, Daniel Cioată, Mihai Șerban, Pavol Lisy, Anton Chernyck, Matias Pankoke, Takemyia Masaki, profesori și colegi din China(Ge Yuhong Academy), lista este lungă.. sper să o pot completa la un moment dat.

6 -Care v-au fost adversarii preferați? Cum le-ați descrie stilul de joc?
>Adversarii preferați, hmm, cred că mi-a plăcut mereu să joc Go cu persoane care sunt foarte calme, pașnice, și par că joacă doar de plăcere, dar în același timp sunt foarte dificile pe tablă. (aici s-ar încadra Matias Pankoke din Germania, Anton Chernyck din Rusia, Viktor Lin din Austria)

7 -La ce turnee de Go ați participat? Ce partide v-au rămas în memorie?
> În primii mei ani de Go, am participat la Campionatele Naționale care se țineau la Brăila, București și Bistrița. Apoi am început să mă duc și la alte concursuri din țară, cum ar fi Marele Premiu Radu Baciu, sau tabăra anuală de la mare, am prins chiar și ultimele 2 ediții ale Cupei Shusaku. De câțiva ani frecventez Congresul European de Go și alte turnee și Open-uri Europene. Toate partidele care mi-au făcut pulsul să crească, ca și cum ar fi viața cuiva în joc, mi-au rămas în amintire. Sunt prea multe pentru a le putea transpune aici din păcate.

8 -O amintire specială legată de go?
>Toți oamenii pe care am șansa să-i cunosc sunt pentru mine amintiri speciale.. care se adună, iar motivul pentru care cred asta este că, statistic vorbind, șansa ca noi să ne cunoaștem era infimă^^

9 -Încă mai jucați go? De ce?
>Da. Dintr-o ambiție pe care nu știu cum să o explic – dar pot să dau un exemplu care reflectă prefect motivul.

Dacă ai putea să alegi între un drum greu, care ajunge la finnish-ul la care vrei sa ajungi , sau un drum mai ușor, care ajunge la finnish, dar nu la cel la care voiai sa ajungi.. ce ai drum ai alege ? Eu aleg drumul mai greu, întotdeauna. Însă în ultima vreme am impresia că poți merge pe ambele drumuri în același timp.

 

Categories: Jucatori Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive