Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Goul și moneda virtuală

Am fost interesat de moneda virtuală de acum vreo două decenii cînd începusem să sper că pot cîștiga de-o măslină din scris, sau din alte amuzamente oferite pe sîrmă. Interesul era pentru microtranzacții ieftine. Interesul a murit după trezirea la realitate care era că tranzacțiile te pot costa și jumătate din încasări pentru transferuri de cca un dolar. La tranzacții de ordinul cenților practic scoți din buzunar ca să vinzi ceva.

Cînd a apărut tehnologia blockchain, deja nu mai eram interesat, dar măcar credeam că problema a fost rezolvată.  Mai tîrziu cînd Bitcoin a luat viteză la prima tranzacție am constatat că prețul tranzacției a fost extravagant. Surprins, căutînd informații aflu că tehnologia a fost dezvoltată pentru alte motive, printre altele fiind transparența și siguranța, și nu pentru a fi ieftină. Dar experiența a dovedit că siguranța e mai mult un mit. Bitcoin a mai fost interesant cînd s-a putut specula prețul, dar ulterior n-a mai fost interesant.

Dar în sine tehnologia pare că ar avea utilitate în nenumărate domenii. Chiar și cu Goul a apărut un eveniment în care puteai jucai Go și cîștiga monedă virtuală, am prezentat știrea la momentul respectiv. Am și jucat și adunat acei tokens, dar pentru care trebuia să îți creezi cont de Ethereum, și nici valoarea cîștigată nu era tocmai documentată.

Ca ultimă idee, blockchain practic a fost folosită pentru a specula oferta inițială de monedă, și cu toate știrile răsunătoare nu am auzit să fi fost cu adevărat de folos în vreun domeniu exceptînd specula.

Dar iată o nouă știre în care Goul va folosi direct tehnologia blockchain. Proiectul este susținul de Lee Sedol, se numește GoBlock și este creat de compania coreeană Blockchain Inc. Ideea este de a crea un sistem echilibrat de răsplată în care toată lumea să cîștige. Toată lumea, adică profesioniștii, suporterii, jucătorii, publicul, și industria publicitară.  Ca și în celelalte aventuri blockchain, ideea pare salutară. Nu realizez cum pot cîștiga cei ce nu oferă un serviciu real în acest domeniu, dar știrea pare interesantă și nu ne rămîne decît să așteptăm și să vedem rezultatele.

Grandmaster Lee Sedol to launch blockchain version of Go board game

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii