Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Congresul European de Go 2018 Pisa

Mai este doar o săptămînă pînă la congresul de anul acesta.  Cei ce vor participa sînt cu siguranță deja în priză. Dar pentru noi cei ce vom urmări de acasă mai este timp.

Momentan putem doar frunzări situl oficial pentru a afla noutăți.

Cel mai important detaliu probabil că este numărul de jucători înscriși. Sînt peste 1300 de participanți, iar estimările prevăd că e posibil să fie congresul cu cei mai mulți participanți la open. CXa și pînă acum germanii vor fi numeroși, de fapt cei mai numeroși, fiind peste 200, de două ori mai mulți decît localnicii. Surprinzător chinezii sînt tot cam atîția, cumulați cu japonezii practic fac ca un sfert din participanți să fie asiatici. Rușii sînt și ei destul de numeroși, aproape 100.  Cu 23 de participanți sîntem și noi destul de bine reprezentați.

Și numărul de turnee este considerabil, în meniu fiind prezente 20, dar organizatorii spun că în total vor fi 27.

Surpriză, aruncînd o privire pe finala pe echipe constat că România nu mai este calificată. Avea 11 puncte, cu unul mai mult decît Polonia. Acum are doar 10, ca și Polonia care are mai multe puncte la tablă. Se vede că au fost redate punctele lui Carlo Metta și au stricat punctajul nostru.

Revenind la subiect, situl furnizat de organizatori pare bine construit, cu toate datele necesare ușor de găsit. Rămîne de văzut dacă standardul se va menține, și cît de repede vor fi publicate rezultatele, fotografii, și noutăți.

Locația acestui congres este una cît se poate de potrivită pentru turism, și sigur mulți regretă ca și mine imposibilitatea de a participa.

 

Tocmai cînd era să zic că totul este perfect și mai bine organizat decît cel de anul trecut organizat de germani, urmînd doar să mai adaug un plus și anume traducerea sitului în cîteva limbi, franceză, rusă și chiar trei limbi asiatice, am observat că traducerile nu sînt tocmai complete, unele meniuri fiind rămase doar în engleză. Oricum este un detaliu minor, situl german parcă avînd mai multe scăpări.

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii