Archive for Februarie, 2009

27
Feb

Codrin Smirnoff Vasiloancă

   Posted by: admin    in Jucatori

1 Dan, Născut în …codrin

Membru al clubului

Se pare că-i un scenariu clasic: întîi descoperi şahul, apoi Go-ul. Aşa mi s-a întîmplat şi mie. Iar cel mai adevărat răspuns la întrebarea „de ce?” l-a oferit Costel Pintilie cu umoru-i caustic: din cauză de ADN, probabil. Pentru că ce altceva te-ar putea fixa deasupra unei table de joc care devine oglinda mereu şlefuită a propriei minţi, pe masură ce progresezi?

Cuchi Gamulea a adus Go-ul pe Strada Avîntului, cam prin 1984 (?). Dar cu el am jucat mult mai tîrziu. La început, adversarii mei au fost Lucian şi Ovidiu Olaru, Gabriel Popa, prieteni ai copilăriei, pe care Go-ul nu i-a ales.

Evident, încă de la început, mi-am cumpărat acel set din carton fabricat de COOP, care atrăgea mult prin cutia neagră pe care era evidenţiat cu litere de foc cuvîntul magic: GO. Setul ăsta de joc a fost pentru mulţi un fel de permis de intrare într-un anturaj mai larg, al celor deja iniţiaţi, care puteau astfel identifica posibilii noi membrii. Aşa s-a întîmplat că un tip înalt, stenic, al cărui nume nu putea fi altul decît Bogdan Creangă, m-a abordat pe lîngă fostul restaurant al Universităţii. Foarte direct, mi-a încredinţat o colecţie de decupaje din revista Rebus, cu probleme de viaţă şi moarte în go: rezolvă-le şi dup-aia mai vedem! Nu mai ştiu dacă le-am rezolvat, sau nu, dar ţin minte că m-au preocupat o perioadă. După care mă văd făcînd primii paşi printre măsuţele de pe promenada către faleza Galaţiului. Acolo, nişte tipi asemănători cumva cu Bogdan, ignorau restul universului, ca şi încercările mele destul de timide de a fi băgat în seamă. Tot Bogdan a fost cel care mi-a oferit primele partide adevărate (din punctul lui de vedere, bineînţeles). Însă, după a doua, sau a treia întîlnire, mi-am identificat adversarii din următorii cîţiva ani: pe Dima Emilian şi pe Costel Pintilie, aflaţi şi ei cam la acelaşi nivel, adică între 30k-25k. Apoi, în următorii ani, i-am tot privit jucînd pe Sandu Teodor, pe Iulian Ilie, pe Bogdan, pe Liviu Nestor, fără să reuşesc să mă apropii de nivelul lor. Se părea că cele 9 pietre handicap, sau chiar mai multe, nu se vor împuţina vreodată.

Adevărul este că în Galaţi Go-ul se învăţa pe apucate. Nu exista nimeni cu un rang superior, măcar un 4k-3k, care să-i tragă după el pe ceilalţi. Aşa încît, în Galaţi, goul a fost într-un fel redescoperit, cu ajutorul cîtorva cărţi xeroxate, al revistei Rebus şi, bineînţeles, al cărţuliei Iniţiere în Go, de acad. Gheorghe Păun. S-a jucat Go cu inocentă uitare de sine într-un fascinant exerciţiu de descifrare a unui limbaj secret şi ancestral practicat fie la băncuţele falezei, fie la Casa de Cultură a Sindicatelor, fie la Casa „Roşie” a Tineretului (roşie din pricina cărămizii aparente cu care era acoperită), fie pe la vreun club muncitoresc obscur, sau acasă la Costel Pintilie, adică acolo unde reuşeam să ne oploşim, în funcţie de anotimp.

Prin anii 90, s-au adăugat clubului Cristi Zamfirache împreună cu Mihai Culea, iar apoi au venit Radu Popescu şi Dinu. Ei erau elevi în anii terminali de liceu cînd Bogdan şi compania atinseseră deja un nivel de joc apreciabil, aşa încît au progresat rapid. Tot ei au fost şi prilejul pentru ca mai vechii şi eternii învăţăcei, printre care mă enumeram, să crească valoric pînă la un nivel de aproximativ 5k. Şi ţin minte că jucam cu furie şi intensă plăcere, abandonat pe planeta celor 7 sau 5 k ai mei, fără să-mi pierd credinţa că nu mai e mult şi, cumva, voi reuşi desprinderea! Care s-a produs odată cu apariţia lui Marian Zilişteanu, un student brăilean la Facultatea de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos”.

Ceea ce-l caracteriza pe Marian era o aproape nelimitată dispoziţie pentru Go. În camera lui din sordidul cămin studenţesc D am reuşit pasul uriaş de la 9 la 8 pietre handicap! Mintea mi s-a luminat parcă, odată cu dispariţia pietrei tengen.

Dar cel care m-a obligat să ma exprim pe gobanul (aproape) liber a fost Liviu Nestor. La fel ca Marian, părea a locui o lume aparte, a bunului plac, guvernată de puterea florilor (în care credea nestrămutat), de pasiunea pentru Go şi pentru rock progresiv. Iar cele mai plăcute partide cu el au fost cele jucate la băncutze, în lumina galbuie oferită de Primărie. În acele lungi nopţi de vară am înţeles în sfîrşit cam ce se întîmplă pe goban. Dacă am fi avut eternitatea la dispoziţie, probabil ca spaţiul celor 19 intersecţii ar fi ajuns să ni se pară la rîndu-i nelimitat. Pentru că despre asta este vorba în Go, despre libertate. Sentimentul uluitor de libertate neîngrădită trăit într-un spaţiu infim de 19 pe 19! Să reinventezi aproape de unul singur sentimentul de libertate se poate dovedi o experienţă cu mult mai valoroasă decît să înveţi pur şi simplu Go, de la un profesor. Profesorul te va învaţa strategia şi tactica necesare victoriei, pe cînd Go-ul în sine ţi se descoperă ca o pedagogie în sine a libertăţii pe măsură ce încerci să te regăseşti printre pietrele albe şi negre. Aş fi putut învăţa asta pe la seminariile de filosofie, din cărţi, sau poate chiar din împrejurări ale vieţii, pe care nu mi le imaginez fericite. Am învăţat-o în schimb, la modul practic, din Go. Iar cînd, tot pe goban, am pierdut acest sentiment, criza s-a dovedit profundă.

La sfîrşitul verii aceleia miraculoase, am participat la primul meu turneu important, Toyota Cup, în Bucureşti, alături de Liviu. Rezultatul a fost fericit: locul I la grupa mea valorică plus un premiu în bani. Ei bine, imediat după concurs, am trăit sentimentul magic al unei neîngrădite libertăţi. Fiecare piatră se aşeza ca vrăjită şi năştea noi şi noi posibilităţi, astfel încît nu mă mai preocupa deloc grija victoriei, ci doar trăirea în sine a unei neaşteptate bucurii brusc accesibile. Puteam cu adevărat să spun că mă mişc pe tabla de Go. Minunea nu a durat însă. Şi nu s-a repetat. După acea perioadă, am jucat doar ca să recîştig trăirea de atunci.

Cine va citi aceste rînduri ar putea rămîne cu impresia unui film continuu. În realitate, este unul episodic, cu mari întreruperi, uneori ani de zile. Lipsa de continuitate s-a datorat faptului că în Galaţi nu a existat forţa necesară pentru a crea un club oficial, cu sediu, program, calendar competiţional. Numărul mic al membrilor activi a fost compensat doar prin entuziasmul lor. Pe de altă parte, ceea ce căutam eu în Go părea a se fi risipit printre pietrele albe şi negre la răspîntia unui moment de graţie. Aurul nu mai era de găsit, oricît aş fi răscolit eu nisipul.

Dar viaţa pe goban înseamnă şi o relaţie specială cu partenerii de joc, cărora ajungi să le intuieşti pînă şi tresăririle sufleteşti în gestul aşezării pietrelor pe goban. „Go” în japoneză are şi semnificaţia de limbaj, ceea ce rezumă fericit motivele pentru care, de fiecare dată, m-am întors. Pur şi simplu îmi era dor să mai stau de vorbă. Şi ce de discuţii am mai purtat! Dorinţa de a-ţi învinge partenerul tradiţional se dovedeşte cu atît mai vie cu cît respectul şi admiraţia faţă de acesta este mai mare. Iar cînd partenerul se numeşte Cristian Zamfirache, Iulian Ilie, sau Sandu Teodor, atunci chiar că joci de plăcere!

Cristian Zamfirache mi-a rămas în memorie ca cel mai studios dintre toţi. Creştea ca putere de joc de la o carte la alta, toate parcurse cu creionul în mînă. Iulian Ilie impresiona prin atitudinea sa impecabilă. Cu dexteritate şi delicateţe, parcă mînuia un cuţit şi o furculiţă invizibile, făcîndu-te mici bucăţele, pe care apoi le culegea tacticos, una cîte una, de pe suprafaţa de joc. Niciodată nu dădea semne de indigestie. Sandu Teodor, probabil cel mai constant partener de-a lungul anilor, şi-a cîştigat statutul de etalon valoric, la care aproape toţi ceilalţi, mai slabi, sau mai puternici, s-au raportat şi încă se raportează. În acest oraş, cam tot ce se întîmplă se rezumă la o industrie poluantă, aşa încît personal l-aş trece pe el ca reper într-un ghid turistic local, în calitate de TheGoMan : cînd vorbeşte despre lumea goului te face să crezi că eşti un privilegiat, că participi la ceva important şi că ai ajuns chiar acolo unde trebuie. Şi într-adevăr, în ciuda lipsei de rezultate spectaculoase, cei care au jucat Go în Galaţi au făcut-o mereu cu atitudinea unor maeştri.

Sfîrşitul anilor 90 a adus o uriaşă schimbare pentru întreaga suflare : democratizarea accesului pe INTERNET. Mai înainte însă, prin 93 sau 94, a sosit în Galaţi profesorul de literatură americană Bob Lamming.

Era într-o superbă după amiază de vară, spre sfîrşitul vacanţei dacă îmi aduc eu bine aminte, cînd la băncuţe şi-a făcut apariţia acest personaj de vreo 45 de ani, cărunt, care ştia doar boabă româneşte, dar care ştia Go. L-a adus cineva, sau pur şi simplu ne-a descoperit în timp ce explora promenada gălăţeană? Am angajat imediat cîteva partide cu adversarul nostru numărul unu pentru mai bine de un an de zile, cît şi-a făcut Bob treaba pe la Universitate. Era primul 1 d pe care-l cunoşteam. Cu cît entuziasm ne-am apucat cu toţii să escaladăm acest versant ivit pe neaşteptate în orizontul nostru plat! Bob ne-a primit cu căldură, iar sediul clubului de Go s-a mutat în cabinetul său de lucru din vasta clădire a Universităţii gălăţene. Şi totul s-ar fi sfîrşit după plecarea lui Bob, pentru că au urmat cîţiva ani de renunţare.

Abia prin 2001 sau 2002, un întreg grup de jucători încă necunoscuţi au oferit motivaţia necesară şi o implicită provocare celor din garda veche: Tiberiu Gociu, Iulian Lungu, Silviu Stroia, Ana Maria Moise. Principalul animator al noilor veniţi şi cel responsabil pentru reluarea activităţii de club pe ansamblu a fost Tiberiu Gociu, cel care îi corespunde în multe privinţe lui Bogdan Creangă (în special prin calitatea sa de catalizator) cu deosebirea că, în timp ce Bogdan este un tip teluric, Tibi este un tip solar.

Cu INTERNETUL din ce în ce mai prezent în viaţa fiecăruia dintre noi, calitatea partidelor a crescut rapid, într-un ritm mult accelerat faţă de tot ce se întîmplase anterior. Tot datorită INTERNETULUI, s-a putut comunica mai lesne cu Clubul Sportiv Atari din Brăila, condus pînă în prezent de către Dr. Iulian Toma, care nu a ezitat să ne viziteze, inaugurîndu-se astfel un lung şir de concursuri interjudeţene (intitulat LocalGoKombat) punctate de trei ediţii consecutive ale Campionatului Naţional de Go pentru Tineret, organizate la Galaţi. Sediul clubului gălăţean între 2002 şi 2006 a fost găzduit de Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi.


VN:F [1.1.5_471]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Tags:

27
Feb

Federaţia Română de Go

   Posted by: admin    in Site romanesc

Federaţia Română de Go

Un site care ar trebui să existe în lista de bookmarkuri ar oricarui jucator de go din România.

VN:F [1.1.5_471]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Tags:

21
Feb

Toma Iulian

   Posted by: admin    in Jucatori

4 Dan, născut în 63, joacă din …. etc

dsc00638

Participari in competitii

T081005A 2008-10-05 Club Tournament Braila RO 3d 2178 9 1 4 4 0 0
G080920 2008-09-20 Pandanet European Go Cup Bucuresti RO 3d 2174 76 16 6 1 5 0
E080804 2008-08-04 52nd European Go Congress (second week) Leksand SE 3d 2204 718 115 5 3 2 0
E080727 2008-07-27 52nd European Go Congress (first week) Leksand SE 3d 2174 718 115 5 2 3 0
T080707A 2008-07-07 Club Tournament Braila RO 3d 2157 8 1 4 4 0 0
T080627D 2008-06-27 Romanian Team Championship Mamaia RO 3d 2155 26 7 5 4 1 0
T080516C 2008-05-16 Romanian Cup Final Brasov RO 3d 2161 24 15 6 3 3 0
T080419H 2008-04-19 Walter Schmidt Cup Timisoara RO 3d 2164 80 6 6 2 4 0
T080329E 2008-03-29 Shusaku Cup Targu Mures RO 3d 2211 140 13 6 3 3 0
T080308A 2008-03-08 EYGC Side Tournament Mikulov CZ 3d 2182 44 8 5 2 3 0
T080215A 2008-02-15 Pitesti Pitesti RO 3d 2169 14 7 5 3 2 0
T071212B 2007-12-12 Regional Championship Braila RO 3d 2182 16 1 7 5 0 0
T071201H 2007-12-01 Japanese Ambassador Cup Bucuresti RO 3d 2156 139 6 5 3 2 0
T071013J 2007-10-13 Romanian Championship Qualification Bucuresti RO 3d 2132 24 11 6 3 3 0
T070908D 2007-09-08 Braila Braila RO 3d 2116 13 2 6 3 3 0
T070823B 2007-08-23 Club Rapid Braila RO 3d 2119 16 3 4 2 2 0
T070817B 2007-08-17 Olympia Cup Slobozia RO 3d 2124 30 3 6 4 2 0
T070629A 2007-06-29 Romanian Team Championship Eforie Nord RO 3d 2121 28 7 5 4 1 0
T070519F 2007-05-19 Romanian Cup Final Bucuresti RO 3d 2130 13 10 6 2 3 0
T070113D 2007-01-13 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 3d 2168 40 9 6 3 2 0
T061202F 2006-12-02 Romanian Team Championship Snagov RO 3d 2162 24 5 5 1 4 0
T061103B 2006-11-03 Romanian Championship Qualification Brasov RO 3d 2190 28 9 6 4 2 0
T061014J 2006-10-14 Domenii Cup Bucuresti RO 3d 2176 63 8 6 3 3 0
G060930 2006-09-30 European PandaNet-Toyota Tour Bucuresti RO 3d 2170 75 15 6 2 4 0
T060818A 2006-08-18 Olympia Cup Slobozia RO 3d 2172 27 5 6 3 3 0
T060718D 2006-07-18 Braila Braila RO 3d 2165 33 1 5 4 0 0
T060602A 2006-06-02 Romanian Cup Final Brasov RO 3d 2162 14 6 6 3 3 0
T060507E 2006-05-07 Romanian Cup Preliminary Braila RO 3d 2144 10 1 4 4 0 0
T060408I 2006-04-08 Romanian Cup Preliminary Galati RO 3d 2142 10 2 4 3 1 0
T060306A 2006-03-06 Knock-out Rapid Galati RO 3d 2140 8 1 6 4 1 0
T060305B 2006-03-05 Galati Galati RO 3d 2144 7 2 4 2 0 0
T060226B 2006-02-26 Braila Braila RO 3d 2142 17 1 3 3 0 0
T060218F 2006-02-18 Winter Cup Final Braila RO 3d 2140 6 1 5 4 1 0
T060212B 2006-02-12 Winter Cup Preliminary Braila RO 3d 2140 13 2 4 3 1 0
T060114E 2006-01-14 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 3d 2142 53 19 6 3 3 0
T060106E 2006-01-06 Atari Club Tournament Braila RO 3d 2171 16 1 6 5 1 0
T051224B 2005-12-24 Christmas Cup Braila RO 3d 2156 46 3 6 4 2 0
T051210D 2005-12-10 Romanian Team Championship Turnu Severin RO 3d 2158 26 1 5 4 0 0
T051126F 2005-11-26 Domenii Cup Bucuresti RO 3d 2145 64 12 6 3 3 0
T051120D 2005-11-20 Galati Galati RO 3d 2148 12 1 4 3 1 0
T051028A 2005-10-28 Romanian Championship Qualification Brasov RO 3d 2146 25 15 6 3 3 0
T051001K 2005-10-01 Atari Club Tournament Braila RO 3d 2152 12 2 6 3 3 0
T050826C 2005-08-26 Balkan Championship Turnu Severin RO 3d 2167 55 5 6 3 3 0
T050824B 2005-08-24 Balkan Team Championship Turnu Severin RO 3d 2172 33 4 5 4 1 0
T050813D 2005-08-13 Olympia Cup Slobozia RO 3d 2174 27 3 5 3 2 0
T050402F 2005-04-02 Romanian Cup Preliminary Galati RO 3d 2171 19 3 5 4 1 0
T050313B 2005-03-13 Romanian Cup Preliminary Braila RO 3d 2176 14 11 4 3 0 0
T050226G 2005-02-26 Rapid Open Braila RO 3d 2169 10 2 4 3 1 0
T050220B 2005-02-20 Galati Galati RO 3d 2175 11 2 4 3 1 0
T050205F 2005-02-05 Romanian Cup Preliminary Braila RO 3d 2181 12 1 4 3 0 0
T050130B 2005-01-30 Romanian Cup Preliminaries Braila RO 3d 2180 29 1 4 4 0 0
T050115D 2005-01-15 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 3d 2173 42 9 6 2 4 0
T041224A 2004-12-24 Christmas Cup Braila RO 3d 2158 27 2 6 5 1 0
T041201B 2004-12-01 Club Rapid Braila RO 3d 2147 11 2 5 4 1 0
T041106H 2004-11-06 Romanian Championship Qualification Bucuresti RO 3d 2156 20 10 6 3 3 0
T041030H 2004-10-30 KO Rapid Galati RO 3d 2173 9 2 6 3 2 0
T041009I 2004-10-09 Saijo Cup Pitesti RO 3d 2172 41 15 6 2 2 0
G041002 2004-10-02 European Pandanet-Toyota Tour Bucuresti RO 3d 2174 83 17 6 1 5 0
T040821D 2004-08-21 Olympia Cup Slobozia RO 3d 2210 43 7 6 3 3 0
T040514A 2004-05-14 Romanian Cup Final Brasov RO 3d 2222 21 9 6 3 3 0
T040328C 2004-03-28 Romanian Cup Preliminaries Braila RO 3d 2231 15 3 4 1 2 0
T040307C 2004-03-07 Romanian Cup Preliminaries Galati RO 3d 2249 14 3 4 3 1 0
T040214C 2004-02-14 Galati Galati RO 3d 2255 11 1 4 4 0 0
T040208D 2004-02-08 Winter Cup Braila RO 3d 2251 26 1 4 4 0 0
T040117C 2004-01-17 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 3d 2246 20 9 6 3 3 0
T031212A 2003-12-12 Romanian Championship Bucuresti RO 3d 2240 8 8 7 0 7 0
T031129E 2003-11-29 Team Tournament Turnu Severin RO 3d 2256 38 1 5 5 0 0
T031115G 2003-11-15 Romanian Championship Qualification Bucuresti RO 3d 2252 22 7 6 3 3 0
T030816B 2003-08-16 Olympia Cup Slobozia RO 3d 2256 42 13 5 3 2 0
T030530B 2003-05-30 Romanian Cup Final Bucuresti RO 3d 2250 14 10 6 2 3 0
T030517G 2003-05-17 Walter Schmidt Cup Timisoara RO 3d 2251 60 9 5 3 2 0
T030125F 2003-01-25 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 3d 2245 17 14 6 2 4 0
T021026G 2002-10-26 Romanian Championship Qualification Bucuresti RO 3d 2289 21 9 6 4 2 0
G020928 2002-09-28 European Pandanet-Toyota Tour Bucuresti RO 3d 2289 58 13 6 2 4 0
T020717 2002-07-17 2nd Balkan Go Congress Turnu Severin RO 3d 2278 60 5 6 3 3 0
T020715A 2002-07-15 2nd Balkan Go Congress - Team Tournament Turnu Severin RO 3d 2278 16 3 3 3 0 0
T020712 2002-07-12 Romanian Cup Final Turnu Severin RO 3d 2268 12 5 5 3 2 0
T020112G 2002-01-12 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 3d 2266 12 4 6 4 2 0
T011124G 2001-11-24 Romanian Team Championship Braila RO 3d 2228 25 2 5 4 0 0
T010705 2001-07-05 5th Mind Sport Olympiad Go Championship Praha CZ 3d 2200 62 18 7 2 5 0
T010703 2001-07-03 5th Mind Sport Olympiad Go Handicap Praha CZ 3d 2223 35 1 5 4 1 0
T010218B 2001-02-18 Romanian Cup Preliminaries Braila RO 3d 2177 32 1 4 4 0 0
T010121 2001-01-21 Romanian Cup Preliminaries Braila RO 3d 2175 34 1 6 5 0 0
T010113F 2001-01-13 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 3d 2170 20 13 6 2 4 0
T010106B 2001-01-06 Romanian Cup Preliminaries Braila RO 3d 2212 30 1 6 5 0 0
T001202E 2000-12-02 Romanian Team Championship Turnu Severin RO 3d 2206 24 13 5 2 3 0
T001104D 2000-11-04 Romanian Championship Qualification Bucuresti RO 2d 2206 28 12 6 3 3 0
G000930 2000-09-30 European Toyota Tour Bucuresti RO 2d 2199 63 18 6 3 3 0
T000821A 2000-08-21 Efforie Nord Efforie Nord RO 2d 2185 19 5 6 4 2 0
E000807 2000-08-07 44th European Go Congress (rounds 6-10) Strausberg DE 2d 2194 501 107 5 2 1 0
E000805 2000-08-05 44th European Go Congress (weekend tournament) Strausberg DE 2d 2170 403 142 5 2 3 0
E000730 2000-07-30 44th European Go Congress (rounds 1-5) Strausberg DE 2d 2179 501 107 5 3 2 0
T000527I 2000-05-27 Romanian Cup Final Bucuresti RO 2d 2191 19 14 6 3 3 0
T000422A 2000-04-22 Romanian Cup Semifinal Bucuresti RO 2d 2170 22 2 6 5 1 0
T000115F 2000-01-15 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 2d 2144 21 12 6 3 3 0
G991002 1999-10-02 Fujitsu Qualification Tournament Bucuresti RO 2d 2147 80 20 6 2 4 0
T990911G 1999-09-11 Turnu Severin Turnu Severin RO 2d 2145 5 2 5 3 1 0
T990824 1999-08-24 Eforie Nord Eforie Nord RO 2d 2138 29 4 6 2 0 0
T990703C 1999-07-03 Bistrita Bistrita RO 2d 2122 10 2 4 3 1 0
T990417A 1999-04-17 Romanian Cup Semifinals Bucuresti RO 2d 2116 20 9 6 3 3 0
T990109D 1999-01-09 Romanian Ing Cup Bucuresti RO 2d 2159 28 17 6 3 3 0
T981212F 1998-12-12 Romanian Team Championship Braila RO 2d 2161 16 1 6 2 4 0
T981024H 1998-10-24 Romanian Championship Qualification Bucuresti RO 2d 2201 25 18 6 2 4 0
G981003 1998-10-03 GPE Bucuresti RO 2d 2201 81 23 6 3 3 0
E980803 1998-08-03 42nd European Go Congress (rounds 6-10) Mamaia RO 2d 2245 362 90 5 4 1 0
E980726 1998-07-26 42nd European Go Congress (rounds 1-5) Mamaia RO 2d 2215 362 90 5 2 3 0
G970927 1997-09-27 GPE Bucuresti RO 2d 2232 100 11 6 4 2 0
E970728 1997-07-28 41st European Go Congress (rounds 6-10) Marseille FR 2d 2204 551 127 5 2 3 0
E970726 1997-07-26 41st European Go Congress (weekend tournament) Marseille FR 2d 2220 372 73 5 3 2 0
E970720 1997-07-20 41st European Go Congress (rounds 1-5) Marseille FR 2d 2214 551 127 5 3 2 0
G960921 1996-09-21 GPE Bucuresti RO 2d 2198 49 17 6 3 3 0
E960729 1996-07-29 40th European Go Congress (rounds 6-10) Abano di Terme IT 2d 2180 462 109 5 3 2 0
E960727 1996-07-27 40th European Go Congress (weekend tournament) Abano di Terme IT 2d 2151 334 110 5 2 3 0
E960721 1996-07-21 40th European Go Congress (rounds 1-5) Abano di Terme IT 2d 2181 462 109 5 3 2 0
T960301 1996-03-01 European Ing Cup (side tournament) Bayle Felix RO 2d 2177 50 14 7 3 4 0
VN:F [1.1.5_471]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Tags:

21
Feb

Bine ati venit

   Posted by: admin    in Diverse

Now, Go!!!

VN:F [1.1.5_471]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)