BrăilaGo

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cătălin Go Center.

(parte din informatiile din acest articol sînt expirate, situl a mai evoluat între timp.17Mar2013)

Undeva, cindva, remarcasem că jumătate dintre jucătorii tari din Europa care oferă lecţii de Go    la nivel înalt sînt români.

Alt detaliu pe care l-am observat este că majoritatea siturilor erau doar pagini de prezentare fără conţinut în ceea ce priveşte lecţiile în sine, sau materiale despre Go.

Exemple Cătălin Ţăranu,  Cristian Pop, Dragoş Băjenaru,  Excepţie fiind situl lui Mirel, Ion Florescu şi urmat de cel al lui Cornel Burzo. De curînd am observat o discuţie între doi jucători pe serverul Kaya. Era vorba despre noul site al lui Cătălin, site în limba engleză. Am aruncat repede o privire şi am revenit la discuţie.

catalingocenter

Oamenii erau nemulţumiţi din două motive, primul că previewul nu funcţionează, şi pe bună dreptate, atunci cînd accesul la conţinut nu este posibil, şi nu numai, prezentarea ar trebui să funcţioneze pentru a şti la ce să ne aşteptăm.

Al doilea aspect criticat era că situl e pe bani. Critica nefiind fondată. Este un site, o şcoală privată, şi este de aşteptat ca acest serviciu să coste. Respectivul remarca faptul că el unde vede puse la vedere toate modalităţile posibile de plată nici nu se uită mai departe.  Mda, toţi vor gratis 😉

Dar revenind la site, cu un aspect actual, simplu, şi cu grafică elaborată, cred că ar fi putut avea culori mai puţin sumbre. Conţinutul este structurat în următoarele categorii, tutoriale, dicţionar, partide comentate, oaspeţi, biografie. Ar mai fi prezentarea care nu funcţionează, un buton cu trimitere către mai multe, altul către contact, unul pentru despre noi, şi ultimul cu termene şi condiţii. Mai există două butoane pentru actualizări şi pentru cele mai accesate materiale. La despre noi este un filmuleţ de 3 minute  în care Cătălin spune în cîteva cuvinte ceea ce poate oferi el. Accesînd meniul, putem vedea categoriile în care sînt împărţite partidele, sau tutorialele, dar acces la conţinut au doar cei ce se înregistrează, tariful fiind de 20 de Euro pe lună, sau mai puţin pentru cazul că se plăteşte pe mai multe luni. Modalităţile de plată deşi par variate, prin cele 8 logouri, de la Visa la Paypal, nu sînt ceea ce par. Toate acele logouri sînt un banner ce duce la un site de plaţi online românesc, care e un fel de portal pentru o mulţime de magazine online. Dacă pentru a plăti trebuie să te înscrii pe acel site, care e complex si confuz, cred ca este o greşeală pentru că a fost ales ca modalitate de plată. Posibil ca modalităţile de plată să fie vizibile în emailul primit după completarea datelor de înregistrare. Dar dacă este aşa, acel banner este doar o reclamă pentru Payu.ro, care cam produce confuzie. (Ulterior scrierii acestui articol, am avut ocazia de a plăti prin Payu, şi nu este necesar să ai cont la ei. Sînt doar intermediari, care facilitează plata. ) Per total  situl este bine construit, deşi culorile lasă de dorit (cu excepţia primei pagini, care este foarte reuşită), şi să sperăm că va avea succes.

Această prezentare este făcută cu scopul de a fi informaţi, pentru că şansele ca vreunul din cititorii noştri să aibă posibilitatea de a plăti accesul, sînt destul de mici.

admin

2 Responses to “Cătălin Go Center.”

  • mihaela says:

    fyi: site-ul nu este inca functional

    • admin says:

      Este un comentariu venit din partea altui utilizator? sau din partea unui admin?

      Daca vine de la un utilizator, ceea ce sînt şi eu, pot spune că este funcţional acum pentru că pagina de preview funcţionează.

      Dacă vine din partea unui admin informîndu-mă că nu tot situl este funcţional, atunci tot ce pot spune este ca ar fi de preferat să se evite lansarea unui sit înainte de a fi funcţional. O pagină de gardă care să anunţe data lansării, şi chiar şi acces la situl nefinalizat, ar rezolva problema.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments