BrăilaGo

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Agora Go

Agora Go este un sgf player pentru Android. Are două versiuni, una gratuită. Agora Go Free, și una pe bani, doar 8 lei, Agora Go care oferă un număr mai mare de opțiuni.

Programul este produs de cineva din Franța, dar nu are un sit propriu pentru a afla mai multe detalii. Singurele informații despre program pot fi obținute în Play Store la comentariile utilizatorilor unde găsim și răspunsurile autorului care se vede că reacționează la sugestii.

Playerul funcționează acceptabil, tabla arată bine, dar nu am găsit nimic extraordinar care să mă convingă în defavoarea altor playere. Dimensiunea mică, un pic peste 2 mega, poate fi un detaliu hotărîtor pentru cei cu prea puțină memorie internă. (Detaliu aflat ulterior. BWGo este și mai mai mic, 1,3 mega. Inițial am crezut că Agora e mic pentru că mai toate appleturile instalate pînă acum au cel puțin 4) Varianta gratuită poate fi folosită ca goban, pentru a juca cu altcineva care e prezent lîngă tine, poate salva partidele, și deasemeni le poate rejuca pe cele salvate. Importul de partide din browser ar fi ultima opțiune.

Varianta plătită oferă în plus,

* ~80 partide incluse alese din competțiile pentru Kisei
(inclusiv 2000 – 2013)
* suportă multiple partide pe fișier SGF file pentru import facil al colecțiilor de partide sau probleme
* compatibilitate cu Google TV / Android TV
* supportă navigarea în partidă cu game pads
(testat cu Nvidia Shield Controller)

Din nefericire un detaliu important, cel al plasării piesei pe tablă nu este suficient de lucrat. Ideea folosită este interesantă, și anume primul pas este apăsarea pe intersecția dorită, lucru care plasează o piesă pe locul marcat dar temporar, cu o culoare diferită și dacă locul e corect, confirmi apăsînd butonul play. Dar ceva nu e în regulă pentru că nu întotdeauna se vede piesa provizorie. Apeși, nu vezi nimic, dai play, piesa apare. Problema este neglijabilă dacă ai stylus deci poți plasa piesa cu acuratețe, caz în care setezi plasarea piesei prin simplă atingere, nu cu confirmare.

În prima imagine avem meniul în care putem completa numele jucătorilor și alege dimensiunea tablei și restul setărilor.

A doua imagine ne dă o idee despre cum arată o partidă în desfășurare.

Următoarea este folderul cu partide salvate, care arată frumos, dar dacă avem o colecție mai mare presupun că e dificil de căutat. Totuși, pentru că se poate deschide partida automat din browser, colecțiile pot fi răsfoite în browser și accesate lejer.

O concluzie finală este că programul este simpluț, nu oferă mare lucru, dar e posibil în funcție de cerințele proprii să fie totuși ceea ce îți trebuie pentru a rejuca partide pe telefon.

O ultimă imagine, o captură de pe propriul meu telefon.

Alte aplicații de Go pe Android.

 

 

 

Categories: Android, Resurse, Soft Tags: , ,

Costel


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts

Recent Comments