Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

A avea sau a nu avea timp

Unul din subiectele care mă obsedează este timpul.

Şi eu fac parte din categoria celor care nu au timp. Dar unii au destul timp. Cum se face asta? Că doar timp avem toţi exact la fel, 24 de ore pe zi, 3600 secunde pe oră.

Problema se pune cu organizarea şi cu cît de eficient eşti. Dacă îţi încarci programul cu mai mult de cît te duce caroseria, sau dacă te mocăieşti la chestii minore, evident că  nu ai timp.

Apropo de timp şi de organizare, reţin o poveste spusă cică de un profesor elevilor. Ia un borcan şi umple-l cu pietre pietricele şi nisip. Dacă îl umpli întîi cu nisip, nu vei mai putea pune în el pietricele sau pietre. Dr dacă pui pietrele mari întîi, apoi pietricelele se vor strecura printre ele şi la urmă nisipul va umple restul. Este chestie de organizare şi de prioritate.

Asta e povestea, dar care e motivaţia pentru a o scrie aici? Probabil aţi ghicit. Restanţele de la concursul de rating.

Pietrele cele mari evident sînt jobul/şcoala, familia, sănătatea sau mai ştiu eu ce. Printre pietricele se află acest concurs de rating.

Unul dintre partenerii mei de Go, la invitaţia mea de a îşi include în program şi o întîlnire săptămînală la club, pt că are şi nevoie de relaxare, omul a spus onest, prefer să urc pe munte cu un sac în spate. Nu ne-a încurcat cu o promisiune pe care ştia că nu o poate onora.

Deci dacă ai loc pentru pietricele pune-le, dacă, nu, nu mai încurca pe alţii.

Ei bine şi mai e vorba de un fir de nisip, legat de pietricica rating. Mesajul către partener. Evident, nu îl poţi trimite dacă te mai învîrţi încă în jurul borcanului pentru a găsi un loc pentru pietricică. Dar dacă partenerul tău ţi-a scris deja, e de bun simţ să îi răspunzi. Da uneori sînt perioade cînd eşti rupt, şi efortul de a sta 2 minute la calculator pentru un mesaj nu se justifică, dar după cum am zis, dacă acest tip de perioade abundă în viaţa ta, nu te, (nu ne) mai încurca cu acest concurs de rating.  Dar dacă ai început o etapă, fă efortul de a o duce la capăt.

Şi reţine, e de bun simţ să răspunzi la un mesaj primit. Nu e spam. E mesaj pentru o activitate la care te-ai înscris de bună voie. Nu zic că e nesimţire să nu răspunzi. E un cuvînt prea greu în acest context. Dar clar este o lipsă de respect. Este o dovadă de respect să răspunzi şi să spui că nu vei putea onora cu prezenţa la partidă.

Categories: Diverse Tags:

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii