Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

BW-GnuGo

BW-GnuGo  este un plugin, extensie a appletului BW-Go prezentat într-un articol precedent.

Appletul are doar 1,3 Mb şi este cunoscutul Gnu Go adaptat pentru a putea juca pe Android cu BW Go.

Pentru a putea juca este necesară doar selectarea iconiţei sugestive din meniu, iconiță ce reprezintă un cap de gnu. Celelalte două sînt pentru modul editare și vizualizare.

În partea de jos apăsînd pe iconița robot schimbăm culoarea cu care va juca acesta, iar pe iconița de setări alegem nivelul de joc care poate fi de la unu la zece. La nivelul unu joacă instant, iar la zece răspunde repede, dar nu chiar instant. Presupun că nu este cel mai puternic mod posibil, ci este adaptat să nu gîndească mai mult de cîteva secunde. La acest nivel a fost necesar să îi ofer nouă pietre handicap pentru a echilibra partida, dar totuși i-am făcut față. În consecință se poate spune că este o versiune destul de slabă, bună doar pentru începători. Probabil de aceea a și fost ales să aibă un nivel de joc mic dar rapid. Cei ce ajung aproape de 10 kyu probabil nu mai degustă jocul puchinos pe mobil și aleg alte variante de a juca Go adevărat. Iar începătorii nu au nevoie să fie zdrobiți de un simplu telefon, fie el și inteligent.

Există și un buton de undo pentru a corecta greșelile, dar e necesară apăsarea de două ori, pentru că șterge doar o piesă nu ambele mutări, a robotului, care deja sigur a și mutat, plus a ta. Dacă vrei poți schimba culoarea de joc a robotului deci poți continua cu poziția lui. Robotul joacă destul de corect, nu face mutări anapoda, deci este un bun mod de a te familiariza cu jocul. Scorul poate fi aflat în orice moment, fiind posibile două moduri, unul simplu în care se numără brut sferele de influență, deci vor fi puse ca puncte si grupurile moarte, iar al doilea este cu marcarea grupurilor moarte, mod real de aflare a scorului.

Interesant este că robotul poate fi folosit și în diagrame, partide salvate, prin simpla activare în poziția dorită.

O mică problemă ar fi că rămîne în modul editare cînd estimezi scorul în mijlocul partidei, și trebuie să dai manual pe modul de joc cu robotul la revenire.

În concluzie, o bună unealtă pentru începător. Pluginul primește patru stele, nu 5 precum editorul.

Alte aplicații de Go pe Android.

Categories: Android, Resurse, Soft Tags: , ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive