Cea mai simplă cale de a învăța Go
Ei, nu știu dacă este chiar cea mai simplă cale de a învăța Go, pentru că eu consider că de fapt cea mai simplă este de a te uita la cineva în parc jucînd, plus un instructor mentalist care să îți ghicească întrebările și să te lumineze înainte de a te obosi.
Dar acesta este titlul unui articol scris de Florin Bîrleanu, care încearcă să ne învețe Go.
Și pentru că tot a fost scris, iar noi ne ocupăm cu promovarea, hai să îl menționăm aici.
Mai jos aveți articolul.
El este o sinteză a principalelor noțiuni de Go, dar care chiar dacă este o sinteză, este destul de stufos. Oricum este o bună alternativă pe lîngă celelalte inițieri în Go și tutoriale de care am pomenit în trecut.
Florin Bîrleanu, care ne oferă această scurtă lecție de Go este un programator pasionat care se ocupă și cu promovarea pasiunii sale. O face pe canalul său de pe youtube, de vreo șapte ani încoace. De asemeni o mai face și pe situl său IGotopia unde de altfel a publicat și lecția prezentată mai sus. Această lecție a fost scrisă cu vreo opt ani în urmă, și a fost precedată de o prezentare a Goului în cel de al șaselea articol publicat pe blogul său.
Chiar îmi place prezentarea sa, deci cu siguranță o voi prelua cînd voi găsi de cuviință.
Îmi place cum scrie, și curios să aflu ce rang are la Go, l-am căutat în EGD, dar nu apare. Aruncînd o privire pe unul din filmulețele sale mi-a dat impresia că are un accent de peste Prut, ceea ce ar da un indiciu despre lipsa sa din EGD.
Poate aflăm mai multe, și e de folos în promovarea Goului
February 13, 2021 Saturday at 4:39 pm
Multumesc! Ma bucur ca v-au placut articolele mele. 🙂
(Nu sunt de peste prut, ci din Arges. Chiar sunt curios in ce video am avut accentul de care pomeniti. Iar rangul in Go nu mi-l cunosc. Probabil in jur de 10kyu…)
Bună, mă bucur că ai observat articolul și ai răspuns.
Mea culpa pentru inexactități. De obicei contactez pe cei despre care scriu pentru a cere permisiune și corecturi, dar se vede că m-am delăsat. Am vreo 150 de articole în ciornă, și care probabil majoritatea așa vor rămîne. Inițial aveam intenția să te contactez pentru a te atrage în vreo colaborare, dar apoi văzînd că programarea îți mănîncă majoritatea timpului, am renunțat.
https://www.youtube.com/watch?v=O4wj6JCJPFE&t=52s cred că este clipul care m-a făcut să te cred basarabean. Revăzîndu-l acum, mă întreb și eu oare de ce. Probabil din cauză că nivelul meu de cunoștinte în materie de accente e aproape de zero 🙂 Identific doar două, ardelean și basarabean. Deci ce oi fi zis, nu e ardelean, deci… 🙂
Argeș, hmm, Muntenia deci ar fi română mai curată decît ce vorbesc eu la Galați 🙂 În fine, așa mi s-a părut. 🙂 Voi corecta cît de curînd.
Și prefer adresarea informală, cîțiva ani în plus nu dau statut domnesc 🙂