Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

E-România și noi.

Cu vreun deceniu în urmă cînd multe chestii care ar fi trebuit să fie online, nu erau, mă tot uitam după portaluri care să ofere informații despre una sau alta. În timp au apărut tot felul de situri oficiale, mai mult sau mai puțin actuale. Oricum, ideea e că nu am mai simțit o barieră în obținerea de informații. Desigur, mai există unele amănunte ținute la dos, cu intenție, sau poate doar din indolență sau incompetență, precum lista cu cheltuielile, sau bugetele unor instituții publice, dar să fin sinceri, ce e perfect sub soare?

Nu am mai simțit nevoia unui portal. Google și Wikipedia oferă destule informații despre România, și chiar mai sînt și unele situri ce cumulează informații extensive în diverse domenii precum turism, sau transporturi. Acum aud că a fost lansat e-România, care este un proiect IT guvernamental, și care a ușurat bugetul de mai bine de 52 de milioane. Știrea apare ca o critică la prețul exagerat. Fără îndoială, ca orice se face pe bani publici, la noi sau aiurea, nu costă cît ar costa dacă beneficiarul ar plăti din buzunarul propriu, și ar fi grijuliu să nu plătească mai mult decît face sau e prețul pieței. Dar nu ăsta e subiectul ce ne interesează în clipa asta, ci la ce ne folosește nouă acest sit. Din logo aflăm că e-România este

  • Portalul democrației participative
  • Totul despre România
  • Transparență decizională, sisteme integrate
  • Forumul democrației participative
  • Forumul specialiștilor din administrație

logo

Adicătelea e totul despre România deci ar trebui să se spună aici și despre noi, ca sportivi, federație club, concursuri.

Evident, nu m-am uitat întîi la acest detaliu ci la aspectul general, care se încadrează în limitele onorabilului, structurare aerisită. Am urmărit apoi ceva informații de interes general, și prima critică, (pentru că da, nu ne putem aștepta ca totul să fie perfect), este că sînt considerate localități doar comunele, satele fiind menționate doar la componența comunelor. Dacă tot sînt la capitolul critică hai să spun că motorul de căutare, sub firefox se înțepenește cu mesajul …loading… (si de ce o fi loading in varianta ro… nu am idee), și în plus mai este și lent, deși fiind abia a doua zi, numărul utilizatorilor este simbolic.

În final am căutat și federația și cluburile. Federația apare, cluburile, nu. Ce vedem de FRGo?

Federaţia Română de Go
Iulian Toma
Mihai Opriş
Adresa: Parcul Tineretului nr. 1, sector 4, Bucureşti
Telefon: 312.90.05, 0744 341 682Web: http://frgo.ro/

Adresa web a FRGo este actuală dar restul nu tocmai.

Pasul următor a fost să văd cum se poate corecta asta, și ce autoritate avem noi utilizatorii, și în cadrul condițiilor de utilizare aflu că:

Portalul e-România are următoarele atribute :
•    este exclusiv de natură generală;
•    informația nu este în mod obligatoriu atotcuprinzătoare, completă, corectă sau actualizată la nivelul zilei curente.

Şi dacă pînă acum priveam cu înţelegere scăpările şi minusurile, formularea de mai sus m-a cam acrit. Cu alte cuvinte nu se oferă nici o garanţie, şi s-au aruncat zeci de milioane pentru ca să fie, să nu zică nimeni că nu este. Ştim cu toţii că nimic nu e perfect, şi aş fi preferat ca aici să se prezinte modalităţile şi instrumentele prin care se doreşte ca informaţiile să fie cît mai corecte actualizate şi cuprinzătoare.

Drept e că se solicită ajutor în acest sens

În situația în care aveți cunoștință în mod direct sau indirect, sau aveți o informație cu privire la posibilitatea ca vreuna din imaginile sau textele din prezentul portal să fie sub incidența dreptului de autor sau informații eronate, vă rugăm să ne contactați de urgență la adresa de e-mail eromania#msinf.ro în vederea remedierii imediate a acestor situații de excepție de către persoanele autorizate să încarce informații în portal. 

Sînt curios cît de numeros va fi personalul administrativ, şi dacă se vor accepta şi informaţii suplimentare, faţă de cele existente care sînt doar un schelet fragil comparativ cu ceea ce ar putea fi, şi ar trebui să fie, deşi ar fi şi redundant.

Cu toate controversele inerente, proiectul este unul util, deci să îi dorim succes.

 

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive