Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Lee Sedol s-a retras

Ultimele zile comunitatea mondială a Goului a rămas cu gura căscată surprinsă la maxim de uimitoarea retragere din viața competițională a lui Lee Sedol.

Tonul meu sarcastic se datorează exagerărilor asociate acestui eveniment. Lee Sedol este un jucător redutabil intrat în istorie, momentan al treilea ca număr de titluri. Probabil va rămîne mult timp al treilea, avînd în vedere că tinerii sînt mult mai activi acum, și nimeni nu rămîne în vîrf prea mult timp. Deci ironizarea este pentru cei ce exagerează, nu pentru persoana lui Lee Sedol.

Adică cică retragerea subită. Da, omu se tot retrage de vreo trei ani încoace (vreo 7 după alte surse) și e subit. Și cică, da știu că a mai vorbit despre retragere, dar nimeni nu credea că chiar o va face.  Păi spune cum e corect, nu l-am crezut, dar na că s-a ținut de cuvînt. Oricum, noutate, din film aflăm că luna viitoare va juca un meci cu un alt soft Handol, și o va face cu două pietre handicap. De remarcat că Handol nu este cel mai puternic soft actual. În ultima competiție a ieșit pe locul trei, după FineArt și Golaxy.

Alt film altă realitate sucită.

Cică Lee Ledol, singurul om care a învins pe AlphaGo. Este bine știut că Lee a pierdut cu 4 la 1, dar în mintea lor el a învins.

Și nu este singura sursă care distorsionează realitatea, China Daily, zice la fel.

E drept, mai există și unii care sînt obiectivi. O agenție de Știri din China spune corect. Lee Sedol, singurul om care a obținut o victorie la AlphaGo.

Pe forumul Life in 19X19 a fost lansată o discuție pe acest subiect. Aici găsim și partida care se parte că a precipitat această retragere. Cea în care a pierdut la Ke Jie.

 

Download SGF

 

Și pe forumul OnlineGo există o discuție.

 

 

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive