Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Ecuaţia inteligenţei

Nu este vorba despre o carte, sau de un film artistic, nici ceva dedicat exclusiv Goului, ci este doar o prezentare TED, şi nici măcar nu este una strălucită, iar Goul este menţionat doar în treacăt, dar TED este ceva cu greutate aşa  că merită să notăm evenimentul.

Prezentarea este făcută de Alex Wissner-Gross care este un om de ştiinţă, inventator şi întreprinzător care aplică fizica şi ştiinţele tehnologiei informaţiei multor subiecte majore precum schimbarea climatică, piaţa financiară, sau inteligenţa însăşi. Mai multe despre el pe situl personal.

Prezentarea de care vorbim, şi care are drept copertă o imagine cu o partidă de Go în desfăşurare,

Cel ce a ales această imagine este de lăudat că a ales Goul ca fiind reprezentativ pentru noţiunea de inteligenţă, dar din păcate nu cunoaşte regulile Goului, avînd în vedere că în stînga sus putem observa trei pietre albe aflate în poziţie ilegală.

În această prezentare care se numeşte O nouă ecuaţie pentru inteligenţă, autorul vrea să definească înteligenţa ca forţa care maximizează libertatea de mişcare, şi dă şi o formulă matematică pentru asta.

Nu am fost impresionat de calităţile lui oratorice, şi cred că a şi pierdut nişte conexiuni pe undeva, iar legătura cu Goul nu este tocmai inteligibilă, sau cel puţin eu nu găsesc o corelaţie cu teoria prezentată, dar măcar putem vedea la un moment dat printre alte imagini cu care îşi susţine prezentarea, şi o partidă de Go în desfăşurare.

Printre comentarii apar şi cîteva care abordează Goul şi legătura lui cu tema prezentată.

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive