Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Un nou concurs pentru programe de Go

Competițiile de Go dedicate programelor de Go nu sînt prea multe. E și normal, nici programe de Go nu sînt puzderie.  Se organizează și secțiuni pentru programe în cadrul congreselor de Go Europene și Americane. Turneele regulate sînt cele online de pe KGS care se întîmplă bilunar, și Cupa UEC concurs anual, dar care a fost anulat după cea de a zecea ediție.

Oricum, se vede că anularea este doar una de formă, pentru că s-a plănuit apariția unui succesor, care să fie organizat pe același model de către  „IGO & SHOGI CHANNEL INC.”

Deci se schimbă doar organizatorul și numele. Concursul se va numi acum AI RYUSEI   prima ediție fiind în același an în care a fost ultima ediție UEC, 2017, e drept, la sfîrșitul anului pe 9 și 10 Decembrie.  Locația va fi tot în Japonia.

Primele opt programe vor fi premiate, dar primele trei vor primi premii suplimentare în bani. Premiul întîi deși în yeni pare consistent, 300 000, în euro e ceva peste 2000, locul doi jumate din suma asta, locul trei aproape 400 euro. În plus va mai fi un premiu pentru competitori noi, și încă unul pentru originalitatea interfeței pentru utilizator.

Competitorii nu s-au înscris încă, dar mai este încă timp. De fapt pentru cei ce se mișcă repede e timp pentru descărcat o librărie tensor flow de la Google și clonat un mini AlphaGo.  Dar pentru că procesoarele dedicate acestui tip de aplicație sînt de cîteva zeci de mii de ori mai eficiente decît un computer obișnuit, clasicele programe vor fi mai puternice decît ceea ce poți antrena într-o lună. Dar încă poți lua premiul pentru interfața grafică 🙂

Cei interesați de viitoare competiții între programe pot marca această pagină.

Categories: Computer Go Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive