Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Transatlantic Go, Partida patru, Eric Lui-Surma… rezultat surpriză…

Partida a început calm, dar la mutarea 16, Eric a decis să atace două piese negre într-un mod nu tocmai fericit, și negrul a obținut treptat un avantaj major. Se părea că partida era ca și decisă, dar la niște mutări inutile a lui Eric, Mateusz a răspuns cu alte mutări inutile și albul a reușit să facă o revenire închizînd colțul din dreapta jos și partida s-a complicat mult. Partida a fost egală multă vreme, dar în cele din urmă negrul era aproape să moară cu un grup imens pe partea dreaptă, slăbind centrul, unde albul putea profita de o tăietură la J10. Dar albul a ales să ia teritoriul pe latura de jos și acea slăbiciune a dispărut părînd că negrul a rămas cu destule puncte în față. Se juca un ko nu tocmai mare, dar de pe tușă se vedea clar că Mateush luase cel de al patrulea punct, urmînd doar să facă ultimele mutări de yose cînd brusc partida s-a încheiat la timp. Ambii jucători erau la ultima perioadă de byo yomi, dar timpul lui Mateusz este cel care s-a terminat.

Comentatorii au rămas fără cuvinte, pentru că nu știau ce s-a întîmplat. Au apărut probleme tehnice și s-a întrerupt conexiunea? sau Mateusz căuta să obțină un punct în plus în colț, și a pierdut la timp?

Comentatorii au așteptat o vreme dar în cele din urmă au încheiat transmisia fără a oferi vreun răspuns. Chestie destul de ciudată, pentru că oficialii oricum trebuiau să fie prezenți pentru a decide jucătorii pentru următoarea partidă.

Din comentarii aflăm că Mateusz a spus că mutase cu zece secunde rămase pe ceas, deci evident a fost o problemă tehnică. Nu se știe ce prevede regulamentul pentru astfel de situații, sau cel puțin nu știa nimeni dintre cei ce comentau pe KGS, dar evident oficialii vor decide. Probabil încă se discută, Mateusz  și Eric fiind încă online la partidă, posibil așteptînd verdictul.

Cel mai probabil vom vedea rezultatul afișat pe pagina oficială

Oricum, pînă se află rezultatul oficial puteți urmări comentariul de pe Twitch,

Watch 2019 Transatlantic Professional Go Team Championship – Game 4 – Eric Lui 1p, AGA (W) vs. Mateusz Surma 2p, EGF (B) from usgoweb on www.twitch.tv

Sau mai jos partida cu comentariile de pe KGS.

 

Download SGF

 

Actualizare.

Trei zile mai tîrziu și o decizie nu a fost luată.

Pe forumuri discuțiile au continuat furtunos, sau mai puțin furtunos, cu soluții care mai de care mai fanteziste, de la rejucarea partidei, la a fi dată pierdută ambilor jucători. Agasat de atîta nonsens am propus chiar anularea integrală a concursului, și banii să îi ia KGS, că doar el i-a bătut pe toți. Cu banii ăștia KGS își poate lua server nou și ceva uctualizare la soft ca să nu mai fie probleme la ediția viitoare, prima, a Transatlantic  pro Go.

A apărut chiar și o satiră a cunoscutului Patrick Myricest, care deși este destul de cunoscut, și a scris destul de exagerat, a reuși să prostească pe destui care au crezut că satira e reală.

Pe mine personal m-a șocat inabilitatea organizatorilor de a soluționa o problemă simplă. Hai să admitem că nu e simplă, OK, nu e, e nevoie de dezbateri grele, dar măcar din respect pentru comunitate se putea da un anunț. Trei zile a durat pînă s-a reușit publicarea unui mesaj pe pagina FB a concursului, dar pe pagina web, și pe siturile EGF și AGA este încă tăcere.

Oricum, măcar am aflat cine este arbitru. Kim este un tip simpatic cu aspect cuminte, și evident chit că este dur pe goban, se vede că nu a avut suficient sînge pentru a lua o decizie pe loc, așa că a aruncat mîța moartă în brațele organizatorilor, care au format o echipă din membri AGA EGF și KGS pentru a lua o decizie.

Oricum, a transpirat prin canale neoficiale că o decizie a fost luată, dar a fost contestată, așa că nu a fost publicată.

Oricum, rezultatul deja nu mai contează.

Cel ce va fi declarat învingător va fi ca unul care a cumpărat sau furat o savarină, dar pe care în loc să e deguste normal, trebuie să o înghită după ce aceasta a fost tăvălită prin praf și păr de pisică.

Decizie finală, Surma pierde la timp. Este o decizie atît de idioată încît merită un articol separat.

Categories: Partide, Pro Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive