Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Lecții de duminică

Sunday Go Lessons este un sit pentru începători și numai creat de Jonathan Hop 4 dan din Statele Unite.

Este în limba engleză. și în plus pentru a accesa resursele este necesară o taxă de zece dolari pe lună, sau opt dacă plata se face pe mai multe luni. Nu este o taxă prohibitivă nici pentru noi, dar avînd în vedere că există suficiente resurse gratuite, nu văd ce ne-ar putea convinge să ne abonăm. Dar pentru a sprijini efortul acestui promotor și instructor de Go, voi face aici o scurtă prezentare sa sitului.

Situl are un aspect cît se poate de simplist, cu meniuri banale prin care poți accesa rapid secțiunile de interes care nu sînt multe. Una de prezentare a celor patru cărți publicate de Jonathan, cărți care pot fi și cumpărate de cei dispuși să plătească cei 8 sau zece dolari pentru formatul pdf.

Mai apoi este secțiunea cu filmulețe, 1o7 la număr, organizate în opt categorii. am astea ar fi cele principale, dar evident există și o pagină pentru abonare, una cu profilul personal, alta cu vreo douăzeci de întrebări frecvente, plus cîteva adrese ale unor situri importante Mai există un mini dicționar cu termeni importanți și o trimitere către blogul său personal, în care a publicat multe articole în 2010 și 2012, iar în rest ocazional.

Jonathan are și un canal youtube Sunday Go Lessons – Videos on the Game of Go!  unde puteți vedea vreo 70 de filmulețe și vă convinge dacă este pe placul vostru.

Canalul pare chiar de succes cu cele 14 mii de abonați, deși e departe de a putea trăi din monetizarea youtube. canalul, l-am mai menționat în trecut cu două ocazii.

Ce mai pot spune este că abonații au acces la o secțiune în care pot urmări progresul personal și personaliza lecțiile după plac.   Această personalizare mi se pare interesantă și cred că ar putea sursă de inspirație pentru un sit asemănător în română.

 

 

Categories: Incepatori, Resurse Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive