Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Eroul problemelor

Eroul problemelor este un titlu care sună aiurea rău.

Este o traducere directă a unui noi sit cu probleme de Go, TsumeGo Hero. Dar pentru că mă strădui să folosesc titluri românești, o voi lăsa cum a căzut. Folosesc numele original, doar cînd este ceva absolut intraductibil.

Situri și colecții de probleme sînt din abundență, unele chiar reușite, dar pentru că ne plac noutățile, nu ne supărăm că a apărut și acest sit.

Situl este construit în stil modern, dar culorile sînt un pic cam austere. În plus, există o oarecare gamificare a progresului. Nu există un simplu rang, ci sînt mai multe niveluri. Avansul se face cu puncte de experiență, și orice problemă oferă un număr de puncte, minim 10. Deci se poate avansa ușor rezolvînd probleme de bază, deși practic nu evoluezi în rang cu probleme de acel nivel.

Există și un cod de culori pentru probleme, care sînt marcaste cu gri, dacă nu te-ai atins încă de ea, cu albastru dacă ai intrat pe problemă, dar nu ai rezolvat-, cu verde dacă ai rezolvat-o, cu roșu dacă ai greșt de prea multe ori, deci ai blocato pentru ziua de azi. Mai există și probleme care dau doar jumătate din punctele de experiență, sau altele care dau un număr multiplicat, de puncte.

Problemele sînt grupate pe colecții cu diverse teme și niveluri de dificultate, și am impresia că sînt mai potrivite pentru începători.

Uitîndu-mă pe clasament văd că în top 10 sînt utilizatori cu niveluri de peste 100, deci de zece ori mai mult decît cele 11 niveluri obținute de mine în nici o oră. Dar cum ar fi de așteptat, nivelurile superioare sînt mai greu de obținut, pentru că la puncte de experiență nu am încă o mie, în timp ce la acel nivel se ajunge cu șapte sute de mii. Clasamentul conține doar o mie de utilzatori, iar ultimii au nivelul 26, cu mai puțin de 7 mii de puncte. Deci după o săptămînă te poți vedea progresînd și în clasament.

Începînd cu nivelul 20 ai acces și la unele bonusuri cu adevărat spirit de gamificare. Primul, după activare, oferă timp de două minute, un număr dublu de puncte. Al doilea, este clasica sugestie, care e mai mult decît sugestie, este indicarea primei mutări corecte. Al treilea, restaurează sănătatea, înlătură blocajele. Al patrulea, disponibil la nivelul 100, sau la contul premium, îți oferă posibilitatea să rezolvi probleme cu bonus multiplicat.

Da, există și conturi premium, care oferă anumite avantaje, precum accesul la seturi de probleme care nu sînt disponibile utilizatorilor care folosesc situl gratis. Există două trepte de premium, pe care le poți dobîndi contra 10, respectiv 20 de euro.

Situl este apărut acum trei luni, și sînt adăugate constant noi probleme, în prezent fiind aproximativ cinci mii.

Mai există două detalii care merită menționate. La setări poți alege modelele de goban pe care le agreezi, și acestea vor alterna în probleme în mod aleatoriu. Un altul, este posibilitatea de a comenta problemele pentru cazul că observi ceva în neregulă.

 

Categories: Probleme, Resurse Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive