Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

AlphaGo contra lumii

De vreun cincinal încoace AlphaGo a întors lumea Goului pe dos. Și acest lucru a fost reflectat și prin analizele partidelor în care AlphaGo și-a trîmbîțat supremația pe goban. Dar acest lucru a fost făcut doar pentru partidele cele mai celebre.

Dar există acele 60 de partide pe care AlphaGo le-a jucat sub anonimat. Echipa de la Deepmind și-a testat micul monstru electronic sub două nume false, Master și Magister, dacă rețin corect. Acești noi jucători, necunoscuți, au început o serie de victorii inimaginabile contra unor jucători de top. Surpriza era nu că aveau foarte multe victorii, ci că nu aveau nici o înfrîngere. Nu există jucător de neînvins. Deci curînd s-a bănuit cine e în spatele acestei serii incredibile de victorii. Deepmind a recunoscut. Și multe partide au fost analizate exhaustiv.  Dar avînd în vedere că aceste analize amănunțite consumă extrem de mult timp, Michael Redmond a decis să lanseze o serie de analize scurte, de doar cinci minute.

https://www.facebook.com/groups/go.igo.weiqi.baduk/permalink/10158666741346514/

Redmond launches new AlphaGo video commentary series

 

Mai sus aveți anunțurile publicat pe FB și pe situl AGA,  iar mai jos canalul youtube unde va face acest lucru, evident canalul lui Michael Redmond.

https://www.youtube.com/channel/UCRJyagla1B5cxIfR4i2LdgA

Lista dedicată acestei serii este https://www.youtube.com/playlist?list=PLW5_cMTm0wvbschR76v5KKli4BlQX6Nwg  unde vedem că există deja 21 de filme, dar numai primul este accesibil, restul fiind private, urmînd cu siguranță să fie făcute publice conform unui program.

În continuare, primul video, în care se face prezentarea seriei, și analiza primei partide, cea contra lui Pan Tingyu 1p, un tînăr jucător de doar 15 ani.

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive