Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Campionatul European pe echipe, ediția a 11 a, ultima rundă

Polonia se încăpățînează să îmi strice pronosticurile și învinge categoric Ucraina cu 4-0.  Și iată că de la presupunerea mea că va fi la egalitate cu Franța luptînd pentru locul patru ajunge de fapt pe locul doi. E drept că nu am greșit chiar atît de mult, pentru că la puncte chiar așa și este, egalitate cu Franța, dar și cu Ucraina, care după această înfrîngere ajunge de pe locul doi pe locul patru. Este o situație interesantă, avînd în vedere că de regulă 11 puncte erau suficiente pentru calificare, dar acum nici măcar 12 nu au fost de ajuns. Presupun că diferența dintre plutonul superior și cel inferior a crescut considerabil, ceea ce a permis cumularea mai multor puncte la vîrf,

Rusia învinge Austria așa cum era de presupus, și urcă pe primul loc deși mult timp ezitase pe locurile doi și trei în pofida faptului că nu a pierdut nici o rundă.

Cehia învinge Ungaria cu 4-0, dar iată că se trezește în afara podiumului datorită performaței Poloniei.

Serbia pierde la Franța, fiind astfel nevoită să joace pentru departajare cu ocupanta locului doi din Liga B.

Și în fine, în această rundă cu scoruri categorice, România reușește un egal cu Israelul. Cu siguranță Israelul viza să termine cu 12 puncte, la egalitate cu Cehia, în cazul unei Polonii învinse, sau toate trei cu 12 în cazul unui egal al Poloniei, sperînd cumva la calificare.  Dar iată că și Polonia și Frații Dobraniș s-au opus.

De remarcat performanța fraților Dobraniș care au obținut jumătate din punctele la tablă a echipei României în această ediție.

De asemeni, numărînd punctele, am observat că este o greșeală în clasament. România este notată ca avînd 13 puncte la tablă în final, dar după numărătoarea mea iese că are de fapt 14. Am verificat, și se poate vedea că punctul lui Darius din runda a opta nu a fost contorizat. Avem 11 puncte după runda șapte. Dar după runda opt, în care Darius a cîștigat, nu apar 12 puncte la tablă cum ar trebui.

În continuare partidele acestei runde.

BElian_Ioan Grigoriu (elianovici) 5 dan WAli Jabarin (AliJ93) 2 dan pro W+Resign

 

Download SGF

 

WLucian Corlan (LucianC) 5 dan BAmir Fragman (Wade) 6 dan B+Resign

 

Download SGF

 

BDenis Dobranis (Denis2202) 4 dan WReem Ben David (gerushka) 4 dan B+Resign

 

Download SGF

 

WDarius Dobranis (Trianguli) 2 dan BTal Michaeli (iHoldKiesi) 4 dan W+Resign

 

Download SGF

 

Rezultate şi partide preluate de pe Pandanet

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive