Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Derby Bucovina Banat

Galațiul și Brăila au avut multe dispute… ăăă concursuri disputate local. Și era bine.

Inițial se întîmplau la tablă, se juca mai puțin online pe vremea aia. Și era și foarte util pentru plutonul de tineri entuziaști  abia trecuți de nivel SDK. La Brăila se juca intens și din masă se desprindeau cîțiva care treceau de 10 kyu, dar care nu prea aveau adversari pentru nivelul lor, veteranii brăileni fiind trecuți în majoritate de nivel shodan.  La Galați situația era pe dos, nici un junior, doar o duzină de SDK de pe la 5 kyu în sus. Tocmai potriviți ca parteneri pentru jucătorii brăileni aflați în creștere. Și astfel des se punea de cîte un concurs adhoc.

Mai tîrziu, aceste concursuri s-au mutat online. Unele mai serioase cu rating, altele doar de amuzament. Asemenea sesiuni de antrenament mai văzusem doar pe situl Saijo. Cred totuși că acele partide se jucau la tablă.

În timp aceste concursuri au început să fie grevate de codași, cei ce aveau nevoie să fie trași de mînecă pentru a își juca partidele. Și cu o mulțime de partide restante, aceste concursuri au cam intrat în uitare. Mai tîrziu am văzut ceva asemănător organizat de un emigrant de la noi, nu mai rețin exact cine, dar unul din doi, Ghețu sau Iugulescu.

Acum însă văd un concurs cu mult mai viguros organizat de cel pe care îl lăudam că a cumpărat domeniul DespreGo, Cris Bratu.

Este vorba de un concurs de durată, pe echipe, tema fiind întrecerea între două regiuni istorice, Bucovina și Banat. Detalii găsiți pe situl dedicat.

Competiția este foarte tînără, nu a împlinit încă un an, dar este un an plin, pentru că există o ediție în fiecare săptămînă.   Trebuie să recunosc că activitatea acestui concurs depășește cu mult ceea ce făceam noi. Dar este un model excelent pentru ceea ce îmi doream ca promovare la Palatul Copiilor. Sistemul meu de joc preconizat era mult mai Free Style, dar conținea ca și acesta, ideea de antrenare a jucăptorilor mai tineri de către cei mai versați.

Încercarea de promovare de anul trecut la Palatul Copiilor Galați a eșuat. Anul acesta, cu atîtea lecții online, a îi atrage pe copii în fața monitoarelor pentru a se juca mi s-a părut nu tocmai rezonabil, deci m-am tras pe tușă. Dar măcar pentru la vară mă bate gîndul să facem o nouă încercare.

Derby-ul Bucovina Banat –  @turneuBB, este o idee și realizare excelente, și merită luat de exemplu.

 

 

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive