Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Ranguri noi

Luna trecută, pe OGS s-a decis echilibrarea rangurilor locale cu rangurile altor servere sau asociații de Go. Și așa, de pe la 5-6kyu, m-am trezit 1 kyu. E drept, ratingul OGS era cam dur, pentru că nu puteam rămîne la pragul meu natural de 4 kyu. Dar 1k nu era realist, ceea ce s-a și dovedit ulterior, cînd am căzut la 4k. Am revenit la 3, dar totuși e departe de 1. Oricum, ideea surprinzătoare este că s-a corectat retroactiv, graficul fiind mai sus și pentru perioadele trecute. Nu a fost o creștere subită în rang după cum mă așteptam.

Și iată că acum și la EGD, factorii decizionali ai EGF au recurs la ceva asemănător, mai precis o schimbare de algoritm în calculul rangurilor. De asemeni, schimbul este retroactiv, nu a fost doar o schimbare a formulei de calcul. În plus, pragul minim a fost stabilit la 30 kyu, care probabil va fi de folos începătorilor, pentru a se putea bucura de un progres în rang deși tăria de joc se menține la cote minime.

Și la OGS este posibil să se cadă sub 20k, dar deși limita e tot pe la 30 teoretic, practic nu am văzut jucători sub 25.

Spre deosebire de OGS, unde rangurile vechi nu mai pot fi văzute, la EGD există o arhivă, unde poți vedea fostul rating valabil la 4 aprilie 2021 cînd s-a trecut la noua formulă de calcul.  Accesul la vechiul rating este facilitat de un link care apare la orice jucător pe pagina sa.

Diferențele de rating le voi demonsta afișînd graficul rangului meu vechi alături de cel nou.

Iar mai jos noul grafic, unde apar cu un rang mai sus.

După cum se vede, noul rating mă cotează mai sus cu 104 puncte. Alt jucător se bucura de cele 70 de puncte primite, deci presupun că diferența este dată de nivelul de joc, rangurile superioare beneficiind de mai puține puncte de echilibrare. Și, da, pare mai realist noul rang, care arată că mă mențin la 4, cu vizite pe la 3 sau 5. Pe de altă parte, cam minimizează cele două căderi pe care le-am avut. Căderile au fost destul de urîte, pentru că rețin că mai eram potcovit și de cîte un DDK.

Mai multe detalii pot fi citite pe adresa http://goratings.eu  Cele cîteva pagini oferă detalii complicate pe care nu le pot procesa prea bine, deci nu le înțeleg rostul. Acest nou sit pare temporar pentru a fi de ajutor celor interesați pînă situl oficial va fi actualizat cu noile informații.

Categories: Anunţuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive