Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Călătorie către Regatul Mijlociu

Pe Jonathan Hop l-am mai prezentat în urmă cu doi ani în articolul Lecții de Duminică, cu patru ani mai înainte în articolul Cho Chikun se desfășoară, iar recent în articolul dedicat celor patru volume ale cărții, Deci vrei să joci Go.

Fiind destul de cunoscut, deși recunosc că nu este unul dintre numele grele, cînd am văzut noul său anunț, m-am grăbit să cred că ceea ce se anunță este mai mult decît este.

Anunțul este în legătură cu o nouă serie de benzi desenate, numită după cum se poate vedea în titlul articolului, Journey to the Middle Kingdom.

Nu se spun prea multe despre subiect, și aflăm că este doar o poveste fantastică, în care trei adolescenți americani sînt transportați înapoi în timp într-o lume a mitologiei chineze și a poveștilor cu zîne.

Printr-o rapidă asociație de idei m-am și grăbit să trag concluzia că va fi ceva comparabil cu Hikaru, deci un bun mod de promovare a Goului. Fără să stau mult pe gînduri, m-am și apucat să îi fac o prezentare. Dar tot căutînd detalii, că doar nu era să îl prezint cu ochii închiși, am realizat că Goul nu este menționat nicăieri. Și m-am trezit la realitate. Dacă omul a scris o carte de Go, nu este obligatoriu ca tot ceea ce face să fie despre Go.  Jonathan este pasionat de China și istoria sa, și noua serie de benzi desenate după cum se poate vedea în primul volum, este doar o poveste în care trei tineri au cîte o pensulă fermecată care transformă în realitate orice desen.

Dezamăgit, am șters tentativa de articol și mi-am văzut de treabă. Dar pentru că există și un clip de prezentare pe youtube,

am stricat un comentariu, pentru că deși la început nu este prezent Goul, mai tîrziu poate va fi. Și da, autorul mi-a confirmat că seria va fi preponderent doar o poveste fantastică, dar nu este exclus ca Goul să își facă eventual apariția. După care o întoarce un pic și spune că cu siguranță își va face apariția. Acum sînt lămurit. Nu mai pot prezenta această serie ca o resursă de Go, și nici măcar la rubrica Goul în Cărți și Filme, dar la secția diverse poate fi strecurată.

Seriei îi este dedicată și un blog în care se pot afla mai multe despre poveste și fiecare episod în parte. Și pentru că autorul trăiește în prezent, în lumea reală, fiecare episod va fi disponibil în format pdf contra cost, ba mai mult, există și posibilitatea de a contribui pe kickstarter.

Departe de mine intenția de a mă alătura fanilor acestei aventuri, voi lăsa onoarea pasionaților genului. Dar dacă aflu că Goul este prezent, voi reveni cu o intrare la secția dedicată. Goul în Cărți și Filme.

Categories: Anunţuri, Diverse Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive