Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Dinerică strikes again

Îl cunoaștem destul de bine pe Alexander Dinerchtein, și știm bine că este un personaj controversat, deși nu se poate spune că este rău intenționat. De-a lungul anilor l-am prezentat de cîteva ori, și cu bune și cu mai puțin bune. Ultima dată ne-a surprins cu încercarea lui de a cumpăra situri de Go. Încă nu am aflat care sînt planurile lui în ceea ce privește acea încercare. E de presupus că are ceva de a face cu promovarea Goului.

Actuala acțiune, de asemeni este dedicată promovării Goului, și iată că și aceasta face valuri.

Această postare de pe FB ne prezintă noua lui încercare care apare sub forma unui film pe YouTube. Ideea este simplă, inserarea cîtorva secvențe de Go într-un video interesant pentru alte categorii de.. spectatori. În cazul nostru este un meci de … chapaev… între campioni de pe la diverse sporturi precum biliard, skandemberg, sau, dans… la bară.

Evident prima critică a fost că filmul nu prezintă nimic despre Go, și că e pierdere de vreme. Dar filmul fiind în rusă, și acțiunea fiind neinteresantă pentru jucătorii de Go, evident toți au sărit prin film, fără să dea peste cele două secvențe de Go.

Prima secvență o vedeți mai jos. Este parte din prezentarea făcută unui participant la concursul de chapaev, un campion la Go. Secvența pare preluată dintr-un clip de prezentare a unui concurs/festival de Go.

În a doua secvență, îl vedem pe respectivul campion de Go așezat în fața unui goban la o partidă de Go contra lui Dinerchtein.

Acest film de aproape un sfert de oră este prezent pe canalul unui youtuber cu un milion de abonați. Tema canalului este cea a sportului asezonat cu umor.

Evident, postarea a avut mai mult reacții negative, mai ales datorită costumației sumare a dansatoarei. Dar adevărul este că pe lîngă cele aproape o sută de comentarii, a produs și opt distribuiri, deci în principiu și-a atins scopul.

Acum rămîne de văzut cît de eficientă este această campanie de promovare. Dinerchtein dezvăluind că Vika Vasilieva a și luat primele lecții de Go și că va putea fi văzută la viitoarele concursuri de Go.

Oricum, sigur e că mulți jucători de Go se vor apuca de jucat chapaev 🙂

Categories: Diverse, Promovare Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive