Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

2021 e-Go Congress

După cum bine știm, 2020 a venit cu anularea Congresului European de Go. Mai precis amînarea cu an an, pentru 2021, cînd s-a produs anularea efectivă. Congresul programat inițial pentru anul prezent la noi în România a fost amînat deasemeni, amînare aflată încă în vigoare. Deci noi românii vom fi primii vestici să încercăm o aventură goistică de anvergură sub presiunea noii ordini mondiale.  Va fi presiunea mai mică peste un an? Cine știe? Rămîne să așteptăm și să vedem.

Dar cu această ocazie americanii ne-au luat-o înainte.

În 2019 americanii aveau ceva mai bine de jumătate din numărul de Congrese avute la activ de europeni. Mai precis, la ei era a 35 a ediție, pe cînd la noi, a 63 a. Și deja s-au apropiat cu două ediții, pentru că organizatorii aflați mai pe fază, sau pentru că americanii sînt mai migrați către mediul online, au trecut în virtual locul de desfășurare al congresului de anul trecut.  Astfel, practic au transformat congresul lor în unul mondial, din moment ce orice amator de Go din lume putea participa gratis, comparativ cu participarea la edițiile precedente clasice, cînd era necesar un salt peste ocean.  Asta s-a și văzut, prin dublarea numărului de participanți. Oricum, ceva birocrație s-a menținut, pentru că cred că se putea atrage un  număr de participanți mult mai mare. Dar lăsînd speculațiile, realitatea este că americanii s-au descurcat mai bine decît europenii, care iată că nici anul acesta nu au venit cu o versiune online a congresului, pe cînd americanii evident că vin cu a doua ediție a unui ….  Congres Mondial de Go.

Congresul se va desfășura între 17 și 25 iulie, deci numai opt zile, format uzual pentru congresele americane.

Vor exista șase turnee cu participare deschisă, unul fiind pe  tablă de 9, iar patru pe tablă standard,  pe lîngă turneul principal fiind și unul de bliț, altul dedicat jucătorilor DDK, plus turneul de perechi. Mai există și un concurs de rezolvări de probleme.

Participarea este gratuită, dar la turneul principal, cel de bliț, plus turneul DDK trebuie să fii membrul unei asociații recunoscute de IGF, dacă o astfel de asociație există pe teritoriul țării tale. Eventual poți deveni membru AGA pentru taxa modică de 10 USD.

Cei interesați se pot înscrie și participa. Succes.

 

 

Categories: Anunţuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive