Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cineva mi-a furat ideea de goban mecanic :)

Cine a urmărit ce scriu aici cu siguranță își amintește de seria de articole despre gobanuri electronice. Fascinat de ideea unui goban automat am imaginat astfel de mecanisme, dar m-am oprit la a le imagina. Partea practică nu e chiar la fel de simplă. Dar unii s-au încumetat și la partea practică, și de fiecare dată cînd am dat peste informații despre așa ceva, le-am prezentat în seria de mai sus.

În articolul dedicat gobanului electronic public, am menționat și schița în care vedeam gobanul ca o serie de sfere încastrate în tablă, sfere cu trei poziții diferite, care să mimeze tabla, sau piesele în funcție de poziționare.

Eviident, ideea nu este unică, și nici chiar atît de fantastică, fiind prezentă probabil în multe alte aplicații utile, sau eventual jocuri.  Cineva chiar menționa un astfel de set pentru reversi.

Dar iată că chinezii au și născocit o tablă de Go bazată pe acest model.

Din această postare am aflat despre acest proiect.

Pagina originală ne arată o imagine a acestei table și un text în chineză.

Traducînd cu Google pagina aflăm mai multe detalii.

Cel ce a proiectat acest set se numește Su Zhirong

După cum vedem din imagini, tabla este formată din module de 9×9, care pot fi alăturate pentru a forma o tablă aproape standard. Zic aproape, pentru că vor fi doar 18 linii și coloane, nu 19 după cum știm că e regulamentar.

Proiectul diferă un pic de ideea mea, pentru că fața goală o imaginam ca fiind potrivită exact cu restul tablei, dar aici e în relief, evident din motive tehnice. O suprafață plană era mai dificil de rotit. Eu imaginam cele trei poziții pe un unghi diferit pe sferă, dar aici sînt în jurul unui ax. Mai ușor de rotit. Eu voiam pe sferă pt a fi mai aproape de dimensiunea standard. În plus, aici există posibilitatea de a rearanja tabla datorită contragreutăților din piese.

Și îi zic proiect pentru că nu sînt sigur că este un produs scos pe piață. Din cîte vedem, articolul apare pe un sit numit Golden Point. Și din secțiunea despre, aflăm că…

„Golden Pin Design Award” (Golden Pin Design Award) a fost fondat în Taiwan în 1981, iar acum „Taiwan Design Research Institute” (Taiwan Design Research Institute, TDRI) gestionează premii și planifică ceremonii de premiere și activități conexe. Din 2014, a început să se îndrepte spre noua poziționare a „primelor premii de design pe piața globală chineză”, câștigând un cuvânt de spus în industria de design chinezească, iar din 2015, marca Golden Pin Design Award a înființat „Gold Pin Design Awards „pentru diferite grupuri țintă.” Golden Point Concept Design Award „și” Golden Point Rookie Design Award „și alte trei concursuri de Grand Prix își propun să laude produse și lucrări inovatoare de design remarcabile.

Prin recunoașterea profesională a Golden Point Design Award, companiile sunt încurajate să acorde importanță proiectării produselor, cercetării și dezvoltării și să crească valoarea adăugată a mărcii cu putere de proiectare; în același timp, oferă consumatorilor și pieței certificarea designului de calitate, sporind astfel conștientizarea publicului cu privire la valoarea de proiectare și estetica designului, și lucrează împreună pentru a crea o calitate mai bună a vieții.

 

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive