Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Povestiri

 

Postarea de mai jos este preluată de la un șahist, (vremelnic a jucat și Go, și de aceea îl urmăresc.) Și este strict despre șah, dar nu e cazul să strigați trădare. Am preluat-o doar ca exemplu.

 

Despre postare nu sînt multe de spus. Doar cele o mie de cuvinte ce se văd în afiș. Și după cum vedem este vorba de o lansare de carte, iar moderatorul evenimentului este un alt jucător de Go ce ne este alături ocazional.

Dar ce ne interesează pe noi aici este cartea, sau mai bine zis subiectul cărții, și anume povestirile.

După cum vedem, șahiștii se mișcă. Chiar dacă mai sînt intemperii, deși nu sînt cu ochii pe șah, văd mai multe ecouri decît văd la noi. Și șahiștii mai au timp și de povești.

Chestia cu lansarea, sau cu tipăritul pe hîrtie poate nu mai este chiar de actualitate, dar poveștile cu siguranță sînt. Au fost de cînd a apărut cuvîntul, deși cuvîntul scris mai avea multe milenii de așteptat pînă să apară, și vor fi de actualitate  și cînd cuvîntul probabil va dispărea și vom comunica doar în imagini.

Avem și noi povești de spus, unele de ale noastre, dintre care multe le auzeam pe defunctul rgo, sau povești clasice precum cele din colecția lui Radu, pe care am preluat-o parțial în propria mea colecție de povești. Unele povești pot ajunge la nivel de roman, precum povestea lui Cătălin, singurul profesionist român, sau a celor cîțiva pe care Goul i-a purtat pe tărîmuri îndepărtate. Cu astfel de povești putem promova un pic Goul.

E drept, la nivel de carte e ceva mai greu, la fel cu tipăritul, dar măcar la nivel de blog, sau postări pe ici pe colo, poveștile nu strică.

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive