Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Stanislaw Frejlak proaspăt profesionist

În articolul precedent anunțam o nouă serie de calificări pentru profesionismul european.

Acum știm numele celui ce a rămas în picioare după patru runde.

Rezultatul nu este surprinzător. Cel puțin privind la rating. Învingătorul are cel mai înalt rating dintre cei 16 participanți. Iar învinsul din finală Lukas Podpera este extraordinar de aproape, la doar patru puncte. Plutonul urmăritor fiind mai jos cu 50-100 de puncte.

În diagrama de mai jos vedem și parcursul celor doi.

Ambii finaliști, neînvinși pînă s-au întîlnit, deși ambii au jucat în rundele precedente mai mult de o partidă. Poate îmi explică și mie cineva sistemul. Pare a fi două din trei, dar nu înțeleg de ce în unele runde este o singură partidă. Să fie graficul incomplet?

După cum vedem, în finală Lukas a obținut primul o victorie, deci suspansul s-a păstrat pînă la ultima partidă.

Totuși, diferența de rating nu a relevat întotdeauna parcursul. Conform ratingului, era de așteptat ca Rob van Zeijst să ajungă în sferturi, fiind primul din plutonul urmăritor. Dar el a fost eliminat din prima rundă. De altfel, cel de al patrulea ajuns în sferturi, este Rémi Campagnie, aflat în coada plutonului urmăritor, mai jos cu 60 puncte față de Rob.

Cei interesați să afle mai multe despre noul profesionist european pot citi interviul publicat în primul număr al Jurnalului European de Go.

Categories: Pro Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive