Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Game of life

Recent am dat peste un mic film despre un interesant experiment făcut de un oarecare David Randall Miller în ceea ce privește evoluția organismelor.

Mai precis, este vorba de o simulare pe calculator, organismele fiind doar niște pixeli dotați cu un simulacru de creier cu doar cîțiva neuroni.

Documentarul, de aproape o oră poate fi vizionat pe youtube.

Am pus linkul pe FB, și un amic a confundat acest experiment cu jocul Life al lui John Conway. Acel joc cred că este cunoscut de orice pasionat de calculatoare, deci îmi era și mie cunoscut, și îmi era evident că Life, un joc de tip finit, cu cîteva reguli simple, e departe de o simulare care include și rețele neuronale. Dar pentru a da un răspuns mai documentat am căutat detalii despre Life. Și iată intrarea dedicată acestui joc în Wikipedia.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Conway’s_Game_of_Life

Aici în ultimul paragraf, cel rezervat programelor de calculator dedicate acestui joc, se menționează că inițial cînd dezvoltase jocul, și cercetase evoluția diverselor configurații, Conway, nu folosise un program, ci un simplu goban cu obișnuitele piese de Go albe și negre.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive