Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

LeGo

Nu am fost niciodată fan LEGO, și cu siguranță nu e vorba de faptul că am fost prea săraci pentru a ne permite jucării. Nici jigsaw puzzle nu ne puteam permite, și de altfel nici nu prea existau la noi. Dar le-am văzut în filme, și am rămas fascinat. Prin 1990 au apărut și pe la noi, și deși aveam de trei ori vîrsta potrivită pentru a mă juca cu cartoane mărunțite, am cumpărat orice mi-a căzut în mînă, inițial imagini de cîteva zeci de piese pînă au apărut mai mari, de 1000 sau mai mult. Majoritatea le-am dat mai departe, dar vreo 4 de 1000 le am și acum. Le-am montat pe geamuri cu dimensiuni potrivite și le am acum pe post de tablouri. Ba mai am și unul de 5 mii de piese, dar care fiind prea mare, nu l-am făcut niciodată pentru că între timp a apărut internetul.

Probabil ideea de LEGO are meritele ei, dar uite că cumva, pe mine nu m-a prins. Și acum, constatînd că LEGO este încă o sursă de poluare cu plastic, nu că îmi este indiferent, ba chiar îmi displace, deși recunosc că probabil are merite în antrenarea creierului celui mic.

Și dacă nu m-a prins, deși am văzut peste tot mult mai multe ecouri comparativ cu jigsaw puzzle, nu i-am dat importanță, și nu cunosc nimic din acest domeniu, cu excepția faptului că e vast.

Și probabil că aș fi ignorat subiectul pentru totdeauna, dar iată că am dat despre știrea de mai jos.

Deci Goul este parte a LEGO. Și nu e vorba doar de coincidența din nume, ci după cum vedem, Goul este reprezentat în miniaturi. Știrea conține doar imagini, așa că sînt în ceață în ceea ce privește detaliile.

Am încercat să aflu cîte ceva, și pe situl oficial văd că există diverse colecții, dar nu am dat peste cel ce include Goul, și nici în comentarii la postare nu se dezvăluie misterul.

Oricum, de curiozitate, am citit un pic din istoria miniblocurilor de construit, și am văzut că de fapt ideea plutea în aer, și au fost mai multe firme care au lansat acest gen de jucării, cîteva folosind ca material, cauciucul. Una dintre ele, coincidență, se numea ELGO, care vine de la numele celor doi care au pornit compania. Dar întîmplarea a făcut ca nici una din acele companii să nu ajungă la faima pe care o are LEGO. De altfel, chiar și LEGO a avut un drum cu suișuri și coborîșuri, dar este o istorie pe care nu o voi citi.

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive