Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

O problemă de 12 kyu

Partida de mai jos am jucat-o contra unui 12kyu, deci a fost mai mult o partidă școală.

Am cam făcut gărdulețe, și am dat cadou două pietre pe linia trei după ce am primit două pe linia doi.

Dar după ce grupul negru de sus a murit, partida era ca și terminată. Oricum, omul a vrut  să moară cu un grup și pe latura stîngă. În această poziție, după D7 puteam juca în altă parte.  Nu sînt tocmai sigur. Dar C6 a fost cam nefericită pentru că mi-am pregătit singur o capcană.

După B8, m-am adîncit în capcană cu C 8. Probabil orice altceva era mai bun. Negrul a împins inutil la C7. Nu se poate face ochi pe latură. Dar există o capcană acum. Deci trebuie apărat cu grijă. Tu vezi capcana? Nu este chiar de 12kyu. Eu nu am văzut-o. Am tăiat la B7. Și nici el nu a văzut. După un atari inutil la A7 la care am apărat cu B6 s-a încăpățînat să piardă și puținul teritoriu din centru, ba chiar să moară cu grupurile vii din stînga sus și jos, asta în timp ce putea face viață cu capcana în care m-am prins singur. O poți vedea acum, nu e chiar atît de vizibilă. Partida era oricum pierdută, dar ar fi fost un gol de onoare.

Și am crezut că a văzut secvența cînd a mutat la B10. Atari la B9 este obligatoriu. La orice altceva negrul îmi prinde cele patru pietre, și grupul mort învie. Evident am mutat la B9, și cu dublu atari piesele mele sînt în siguranță. Dar după atari negru la D8 am văzut în fine și eu capcana. Acum chiar este mutare de 12 kyu, sau poate chiar 21. Evident, am capturat, făcînd mărunt din buze la grupul negru care înviase. Asta nu a întors rezultatul partidei, dar a fost un gol jenant. Aproape un auto gol. Surprinzător, el în loc să lege la F7, a zis pas. Nu am idee dacă chiar nu a văzut, sau doar a dat B10 și D8 ca să îmi arate ce știe, după care a renunțat, pentru că oricum era inutil. Oricum, ca să fiu sigur că vede, am finalizat eu cu F7.

Categories: Incepatori, Probleme Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive