Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Sharon Go Club

Nu sînt puține momentele în care sînt nemulțumit de situl nostru. Și este normal, pentru că există atît de multe opțiuni și variante din care aș putea alege, și nu pot decide ce e mai bine.

De exemplu ce să fie, simplitate sau conținut cuprinzător? Timpul a decis în locul meu. De-a lungul timpului s-au adunat peste 1500 de articole, ceea ce cu siguranță înseamnă aglomerare, îmbîcseală. Sper totuși că împărțirea pe categorii să elimine acest aspect, cititorul putînd alege doar subiectele pe propriul interes. Această nemulțumire este uneori accentuată cînd dau peste unele situri mult mai bine structurate.

Dar și reversul este adevărat. Cînd dau peste situri prea simple, incomplete sau abandonate, se mai diminuează sentimentul că am pierdut timpul de pomană.

Recent am dat peste o partidă oferită de un shodan pe OGS. Evident, este un nivel prea înalt pentru mine, dar numele utilizatorului mi-a sărit în ochi. Este vorba de Ciuică, nume întîlnit pe vremuri la concursuri. De curiozitate mă uit la profil, dar nu indica România, ci USA.  Nu este exclusă o emigrare totuși.

Dar în profil mai este și numele și adresa web unui club.

Sharon Go Club. 

Mă uit deci să văd dacă există și vreo listă cu jucători, sau poze, după care să pot identifica dacă este vorba de Ciuică de care știu. Dar situl este minimalist. O adresă și o hartă către locația clubului, plus o listă cu adrese web utile, și cam atît.
Lista de adrese este în majoritate cunoscută.

Situl AGA, care observ că are o nouă față.

Situl Asociației de Go din Massachusetts,

Blogul clubului din Chester,

După vreo două adrese expirate mai există și adresa KGS, Tiger Mouth, tutorialul Pandanet. celebrul tutorial a lui Hiroki Mori, evident Go Problems, plus Kogo,s Joseki de pe EidoGo.

Deci cum e mai bine? Atît de simplu? Sau ca la noi?

Categories: Situri Engleza Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive