Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Voluntariat în Franța

Am prezentat anul trecut o propunere de colaborare cu francezii.

Tot bat apa de ani de zile pe ideea de colaborare cu alte țări pentru a promova Goul. Avantajele sînt evidente, nu e necesar să mai intrăm în detalii. Și eu personal preferam Anglia, în primul rînd pentru că deja știu limba, și în al doilea rînd pentru că admir cultura britanică.

Dar tentativele mele au cam rămas fără ecouri. Și pentru că am tot primit aceste invitații de voluntariat de la o organizație franceză, am decis anul trecut că nu strică o încercare. Inițial mă temeam să nu fie una din prea multele țepe promovate online.  Dar țepele sînt volatile, apar și dispar, iar situl acestei inițiative văd că rezită de ceva vreme, deci probabil e ceva serios.

Nu mi-am bătut capul să studiez ce oferă și ce solicită, dar ideea mi se pare simplă. Ei caută oameni care să muncească neplătiți, profitînd de faptul că au o situație economică mai bună, iar cei interesați să se aciueze pe acolo, în lipsă de altceva mai bun, vor prefera să muncească doar pentru adăpost și hrană pînă învață limba și obiceiurile.

Folosind această punte de legătură, este posibil să se inițieze o colaborare pentru promovarea Goului. Evident, pentru cine e tînăr și dornic de aventuri. Eu am trecut de faza asta. iată și adresa invitației… https://europe-en-sarthe.eu/the-projet-lets-live-europe-en-sarthe-is-looking-for-new-volunteers/

Iată și prezentarea oferită pe pagina lor.

Se caută voluntari europeni pentru anul 2023-2024

Corpul European de Solidaritate: 14 oportunități pentru tine!

„Let’s live Europe in Sarthe” este un proiect colectiv ESC în regiunea Le Mans, în Franța. Proiectul începe pe 23 august timp de 11 luni pînă la sfîrșitul lunii iulie 2024. Acesta implică 14 voluntari în diferite locuri de voluntariat, cu un scop comun: educarea despre Europa, diversitatea culturală, mobilitate și ajutarea oamenilor să intre mai ușor în contact cu Europa pentru a o concretiza prin schimburi cu oameni din diferite țări europene. Credem cu tărie că întîlnirea cu alții poate ajuta la consolidarea deschiderii minții, a egalității, a diversității și a cetățeniei, iar echipa noastră de voluntari preia această provocare pe tot parcursul anului!

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive