Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

O problemă simplă

O problemă survenită într-o partidă cu un jucător de tărie necunoscută, dar pe care l-am simțit mai tare pentru că a jucat agresiv și inconfortabil.

Dar după cîteva mutări mai moi din partea lui am scăpat basma curată, și în poziția de mai jos mă simțeam fericit, singura problemă fiind viața grupului din centru jos.

După negru M2 grupul meu pare disperat, și am încercat să fug cu L4 la care negrul a răspuns cu L3. La analiză mi s-a spus că L4 este o greșeală.

Da, evident, m-am și repezit să fac viață cu N5, la care negrul răspunde obligatoriu cu conectare la N3, iar albul face al doilea ochi cu L5.

Dar există aici o secvență mult mai bună. O poți vedea?

Dacă ai răspuns N3 ai răspuns corect.

În loc de M3, negrul putea pune presiune în continuare pe grupul alb cu N3.

Și de asemeni în loc să ameninț cu tăietura, făcînd viață în gote cedînd cele două pietre, puteam efectiv tăia la N3,  făcînd viață cu 15 puncte în plus. Este atît de evident și simplu.

Partida a mai continuat negru N14, separînd cele două grupuri albe plutitoare. Dar după alte 35 de mutări negrul a ratat această secvență ce a început promițător. A prins cele două pietre de sus, dar a pierdut colțul și a cedat.

Categories: Incepatori, Probleme Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive