Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Clubul de Go Galați. Încotro?

Acest articol se vrea un sondaj de opinie cu privire la viitorul clubului gălățean.

Am mai precizat de atîtea ori că clubul este mort. Pe moment, pentru că în orice clipă poate apărea un grup de jucători tineri care să îl renască. Sau poate îl reanimăm noi, pensionarii.

De exemplu, eu și cu Sandu am pus de un Zvîc de primăvară, un mic spasm.

De asemeni, și Tibi a venit la începutul anului cu idei mărețe de colaborare. El a făcut primul pas, devenind președintele asociației de Go Irlandeze. Acum este rîndul nostru să ne ridicăm la înălțimea provocării.

Pe de altă parte, dintr-un anumit punct de vedere Clubul gălățean este singur club de Go din România care există.  Acest punct de vedere este cel al Jurnalului European de Go. Aruncînd un ochi pe statistici, vedem că există peste 350 de abonați. Marea majoritate, mai bine de o treime, au preferat ediția digitală. O altă treime, mai cu dare de mînă au preferat ediția tipărită. Și aproape o treime au preferat varianta cea mai ieftină, cea a abonamentului de club.   Polonezii sînt cei mai numeroși, 18 susținători din două cluburi. Pe locul doi este un club australian cu 15 membri. La egalitate cu Australia este comunitatea internațională cu trei cluburi ce cumulează 15 susținători. Pe locul trei vine Cehia cu 11 susținători din două cluburi. Urmează alte șase țări cu cîte un club. Spania, Chile, Franța, România și Slovacia. Apărem acolo sub egida AGB, dar sîntem trei gălățeni și un brăilean.   Deci din punctul de vedere al susținerii unei reviste de Go la nivel european există doar un club român, un club mort. Clubul nostru.  Merită reamintit aici că inițial cineva din România a optat pentru ediția tipărită. Chiar sînt curios cine a fost entuziastul. Pentru ediția digitală nu se dau detalii despre naționalitate.

Lăsînd la o parte speculațiile statistice și filozofice, hai să vedem care dintre mumii se mai reanimează.

Voi sorta lista aproximativ după vîrstă.

  • Laurențiu Frangu – este interesat să participe ocazional, nu neapărat pentru a juca, ci de dragul vremurilor de mult apuse.
  • Sandu Teodor – cu siguranță este interesat de joc, dar mai ales este interesat să mă bată pe mine.
  • Emilian Dima –
  • Costel Pintilie – Ca și Laurențiu, sînt interesat mai mult de ideea de club, pentru că partidele online mi se par mai la îndemînă cînd îmi vine ocazional cheful de a lua bătaie.
  • Iulian Ilie – Improbabil.
  • Mihai Culea – Sper.
  • Traian Ionescu – Probabil.
  • Bogdan Stănescu – Improbabil.
  • Codrin Vasiloancă – N-am nici cea mai vagă idee.
  • Alexandru Șeitan – Sper.

Mai sus am dat cu presupusul, după cîte detalii mai rețin din discuțiile din ani precedenți.

Urmează ca fiecare dintre cei vizați eventual și alții interesați, de care nu știu, sau am uitat, să mă contacteze și să îmi spună cît de interesat este de a participa, în eventualitatea că clubul se va reanima. Evident, ar fi ideal, dacă această încercare va duce la o nouă încercare de promovare a Goului în Galați, și noi jucători vor reanima clubul cu șanse de viitor.

Categories: Go - Galaţi Tags:

Costel

One Response to “Clubul de Go Galați. Încotro?”

  • Covasna Ai spune:

    In opinia mea, acest articol este foarte interesant si aduce in atentie o tema importanta pentru comunitatea de Go din Galati. Este incurajator sa stim ca, desi clubul a fost declarat mort, poate exista o sansa pentru renasterea sa prin implicarea unui grup de jucatori entuziasti si pasionati. Este reconfortant sa vedem ca exista inca sustinere pentru revista de Go la nivel european si speram ca aceasta implicare poate duce la o promovare mai activa a acestui joc in comunitatea noastra. Sunt deosebit de incantata sa vad numele unor jucatori vechi de la clubul nostru si sper ca isi vor reaminti placerea de a participa la sesiunile de joc si vor fi motivati sa se alature acestui proiect. Sunt de asemenea curioasa sa vad cine va raspunde la indemnul de a se implica si de a aduce un suflu nou in clubul nostru. Imi doresc sa vedem mai multi jucatori activi, in special tineri, care sa sustina dezvoltarea si promovarea Goului in Galati. Abia astept sa vad cum evolueaza acest sondaj de opinie si sa speram ca acesta este doar un prim pas in renasterea clubului nostru de Go. Felicitari tuturor celor implicati in aceasta initiativa si sa speram ca vom avea sansa sa ne bucuram din nou de partidele de Go in Galati!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive